JEDNOSTAVNO I SLATKO: makeover spavaće sobe od 10 kvadrata u potkrovlju

Spavaće sobe najviše su zanemarene prostorije u domu i često ostaju pred kraj liste za preuređenje. To se dogodilo i jednom klijentu kojem je studio Mirjane Mikulec preuredio malu sobu u potkrovlju

 

 

Spavaći prostor čiji djelomični makeover potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri prostore se na svega 10 četvornih metara. Kako se soba nalazi u potkrovlju, bilo je prilično izazovno osmisliti dizajn koji se trebao uklopiti s ormarom kojeg je vlasnik odlučio zadržati.

“S obzirom na tlocrt prostorije, položaj kreveta nismo mijenjali. Usuglasili smo se sa željama klijenta pa smo u prostor uklopili štukature, dozu modernog i boje”, ističe Mirjana Mikulec. Klijent je želio tapecirani krevet s visokim uzglavljem, koji su sada u trendu. Model kreveta kao i boju materijala Mirjana je odabrala u Hespu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

“Odlučila sam se za krevet ravnih linija s jednostavnim, ali tapeciranim uzglavljem. Želja mi je bila da odiše udobnošću i da se dobro uklopi u zamišljeni prostor”, dodaje dizajnerica.

Prije dolaska novog kreveta, bilo je potrebno pripremiti sobu, a to se prije svega odnosilo na ravnanje zidova čije su nepravilnosti naročito vidljive na kosinama. Nakon pripreme, krenulo se na bojanje. Kako bi se prostor razigrao i kosine istaknule, na njih su nalijepljene štukature, dok je jedan zid pobojan u dvobojnu kombinaciju, a drugi oblijepljen tapetama s motivom opeke čime se unijela doza suvremenog.

Velike kosine vrlo su nezahvalne za bojanje ili postavljanje tapeta. Upravo i zbog toga pala je odluka za postavljanje štukatura. Osim što su vizualno ublažili veliku površinu koja dominira prostorijom, sobi su dali dati efektan izgled. I na kraju je u sobu došao krevet te detalji a točka na i cjelokupnom izgledu su zlatni stolići umjesto klasičnih noćnih ormarića.

 

Komentari