Petrokov otkriva: četiri važne odluke prije nego krenete u uređenje kupaonice

Funkcionalne, lijepe i atraktivne kupaonice u kojoj svaki element ima svoje mjesto, nema bez dobrog planiranja. A ono uključuje i to da prije nego krenete na posao (pre)uređenja, odgovorite na ključna pitanja i donesete jasne odluke koje će vas voditi do kupaonice iz snova.

 

 

Kupaonice su tijekom posljednjih godina prestale biti prostorije koje najviše zanemarujemo u domu. U želji da budu ugodne, tople i atraktivne poklanjamo im sve veću pažnju. Prostor je to koji je s vremenom prerastao svoju prvobitnu funkciju i postao mjestom opuštanja, uživanja i ugađanja samome sebi nakon napornog dana.

Bez obzira renovirate li postojeću ili krećete od nule ključno je pomiriti estetiku i funkcionalnost, po mogućnosti uz relativno niske troškove. Stoga je vrlo važno već na početku odabrati pravog partnera, poput tvrtke Petrokov, kako bi upravo ova prostorija postala vaše najdraže mjesto u domu, za opuštanje u kadi ili uživanje pod tušem.

Prije nego krenete u kupovinu, svakako donesite četiri ključne odluke kako biste izbjegli nezadovoljstvo i probleme nakon uređenja i kako bi sve bilo besprijekorno. Saznajte u nastavku o kojim odlukama je riječ!

 

kupaonice petrokov
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI – OPREMA KUPAONICE PETROKOV/ Foto: Darko Mihalić

 

STIL: JEDNOSTAVNO ILI POSEBNO?

Bitno je uvijek voditi se svojim željama u uređenju i preispitati se što nam se ustvari sviđa. No, istovremeno pazite da uvijek uključite i trendi elemente. Klasičan, vintage, moderan, minimalistički, rustikalan ili industrijski stil – kako zamišljate svoju idealnu kupaonicu? Klasika je bezvremenska, ali je trenutno vrlo aktualna jer je doživjela veliki povratak u interijere, vintage dolazi s prizvukom nekih prošlih vremena, moderne kupaonice odišu komforom i modernim tehnološkim rješenjima, minimalistički stil traži stroge linije i jednostavne oblike.

Ako ste u potrazi za komadom sanitarne keramike koji će odmah privući svu pažnju na sebe i kupaonici dati ona ”wow efekt” svakako bacite pogled na Scarabeo proizvode.

 

kupaonice petrokov
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI – OPREMA KUPAONICE PETROKOV/ Foto: Darko Mihalić

 

VELIKE ILI MALE PLOČICE?

Pločice daju karakter i dubinu kupaonici, pa je njihov odabir jedan od najvažnijih u uređenju kupaonice. Trendovi u uređenju kupaonice donose doista pločice svih formata. Prolazi sve, od onih posve malih dimenzija, neobičnih oblika (primjerice heksagona i izduženog “metro” modela) pa sve onih velikog formata, čije dimenzije znaju biti i veće od 100 cm.

Kada je riječ o trendovima u bojama i uzorcima, podne pločice s uzorkom kamena ili drva, kombinacije velikih jednobojnih pločica i manjih s uzorkom, te dizajn po uzoru na skandinavski jedan su od najvećih trendova posljednje nekoliko godina. No, treba ih znati odabrati tako da odgovaraju ne samo našem ukusu i životnim navikama, nego i specifičnostima prostora.

 

kupaonice petrokov
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI – OPREMA KUPAONICE PETROKOV/ Foto: Darko Mihalić

 

Manjim prostorima svakako će bolje odgovarati neutralne boje i jednobojnost. Međutim, ne morate se u potpunosti odreći uzoraka. Samo pazite da ne budu naglašeni i ne budu jarkih boja te da samo jedna površina (pod ili zid) budu obloženi takvom keramikom. Naročito efektno u malim kupaonicama je kada samo jedan dio zida ima pločice s uzorkom ili druge boje. To će dati dubinu prostoru i stvoriti jak stilski akcent. Veći prostori dopuštaju naglašenije uzorke kao i boje te lakše podnose različite kombinacije i šarenilo. Poznati brendovi Roca i Ragno nude keramičke pločice za svaki stil i površinu kupaonice kako biste je uredili onako kako ste je zamislili.

 

kupaonice petrokov
Foto: Petrokov

 

KADA ILI TUŠ?

Oko ove odluke uvijek se lome koplja kada se oprema kupaonica. Svakako bi bilo najbolje imati dovoljno kvadrata da se stave oba elementa, jer bi tada u potpunosti bile zadovoljene potrebe svih članova obitelji. No, stvarnost je uglavnom takva da moramo birati jednu od tih opcija. Novije tendencije u uređenju doma, koje su nastale kao posljedica prilagođavanja suvremenom načinu života i sve manjih kvadraturama kupaonica, daju prednost tuš kabinama. One su idealno rješenje za male kupaonice te ne bi trebale postojati nedoumice ako raspolažete takvim prostorom. Dodatni plus je odabir walk-in tuš kabine, odnosno one u ravnini poda.

 

kupaonice petrokov
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI – OPREMA KUPAONICE PETROKOV/ Foto: Darko Mihalić

 

Ako se ipak odlučite za kadu, neka ona bude što tanja. Klasične kade svakako odgovaraju kupaonicama koje imaju veću površinu, a posljednji trendovi u uređenju kupaonice su samostojeće kade. Ako imate mogućnost u vlastitoj kupaonici napraviti pravu wellness oazu, Glass1989 kade i tuš kabine će vas sigurno osvojiti, a Pe-Line proizvodi omogućuju najveću želju – pomiriti cijenu i zadovoljstvo.

 

kupaonice petrokov
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI – OPREMA KUPAONICE PETROKOV/ Foto: Darko Mihalić

 

PODNO ILI KLASIČNO GRIJANJE?

Odabir grijanja u kupaonici svakako je jedna od važnijih stavki. Naime, riječ je o prostoriji u kojoj caruju hladni materijali i obloge, a toplina joj je neizmjerno potrebna. Podno grijanje je svakako najbolji izbor za svaku kupaonicu, iako zahtjeva duži angažman građevinara, više prašine i veći budžet. No, zato doista puno nudi: osigurava optimalnu toplinu u prostoru, ne stvara prašinu i ne zauzima previše prostora.

 

kupaonice
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI – OPREMA KUPAONICE PETROKOV/ Foto: Darko Mihalić

Moderne kupaonice vole tamne nijanse

No, sjajno rješenje su i kupaonski zidni radijatori, naročito oni novije generacije. Njihov dizajn “ljestvi” omogućava bolje raspoređivanje topline u prostoru, a usto je savršeno praktično pomagalo na kojem možemo sušiti vlažne ručnike. Za one koji žele posebnu kupaonicu, svakako razmislite o radijatorima hrabrijeg dizajna.  Neki od njih izgledaju poput umjetnina što podiže izgled kupaonice. Primjerice, IRSAP radijatori odlikuju se iznimnom estetikom, funkcionalnošću te štede dragocjeni prostor.

 

kupaonice petrokov
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI – OPREMA KUPAONICE PETROKOV/ Foto: Darko Mihalić

 

 

PROMO

Komentari