Recite napokon zbogom dosadnom dnevnom boravku

Dnevni boravak je duša svakog doma, najomiljenija prostorija u domu i treba odražavati vašu osobnost. Stoga je bitno posvetiti joj pažnju prilikom uređenja, ili je povremeno osvježiti, kada nam dosade boje i uzorci ili kada stari komadi namještaja trebaju zamjenu.

 

Nudimo vam prijedlog kako stari dnevni boravak, u kojem niste ništa mijenjali godinama možete osvježiti s nekoliko elemenata. Ili jednostavno od useljenja ili renoviranja vaš boravak vapi za doradom budući da u njemu imate samo osnovne komade namještaja? To se mnogima nažalost, često dogodi – da posao uređenja nikada ne privedu kraju, pa boravak izgleda dosadno i bezlično. Dati mu dozu živosti i vedrine i nije tako komplicirano… Potrebne su vam boje, malo zelenila i nekoliko pojedinosti koje će ga učiniti jedinstvenim i posebnim.

 

PRIJE

Foto: El Mueble

 

SOBA BEZ KARAKTERA

Iako ne možemo reći da je u ovom dnevnom boravku nešto pogrešno, jasno je ipak da mu nešto nedostaje. I to prije svega – boje i detalja, kako bi se, prije svega stvorio karakter. Ideja da osnova bude neutralna posve je dobra kao i da se sivo kombinira s prirodnim drvetom i prirodnim materijalima. Ali cjelokupni rezultat je osrednjost i nedostatak topline i ugode.

 

POSLIJE

Foto: El Mueble

 

PUSTITE ZIDOVE DA GOVORE

Goli zidovi jednostavno trebaju detalje – postere, slike, fotografije. No, prije toga razmislite o novoj boji, koja će obnoviti prostor, ali mu svojom nijansom dati i novu dimenziju. Na tamnoj pozadini, poput trendi petrol plave ovakvi detalji se još jače ističu. Tada i boja i dekoracije na njoj izgledaju efektnije. Sofa je presvučena novim materijalom te je stavljen tepih od ratana.

 

Foto: El Mueble

 

JEDINSTVENI KOMADI

Dizajneri preporučuju u prostoru imati neki posebniji komad namještaja kako bi dobio na osobnosti. Ovdje je zato staklena vitrina dobila posve novi, drugačiji i jedinstven izgled. Obojana je u bijelu i zamijenjene su ručke, ali to nije sve: pozadina unutarnjeg vidljivog dijela obložena je tapetama upečatljiva uzorka. Uz knjige, na policu su složene i dekoracije i sitnice što ju je učinilo još zanimljivijom. Bijela boja vitrine pun je pogodak zbog plave pozadine jer još više dolazi do izražaja.

 

Foto: El Mueble

 

ZELENI KUTAK

Prostor je i prije uređenja težio prirodnom štihu, no nedostajalo je zelenilo koje je pojačalo dojam i unijelo živost. Vlasnik se ovdje odlučio za uglavnom za sukulente koji nisu zahtjevni za održavanje. Tom dojmu prirodnosti doprinijeli su i tepih od ratana,  slike s motivima zelenila, tegle od terakote i ukrasni jastuci od pamuka.

 

Foto: El Mueble

 

 

Foto: El Mueble

 

Foto: El Mueble
Komentari