KAD JE KUTNA GARNITURA ODABIR: tri dnevna boravka koji savršeno odgovaraju modernom načinu života

Jeste li i vi među onima koji najviše truda ulože u uređenje i dotjerivanje dnevnog boravka? To je sasvim razumljivo jer je riječ o omiljenoj prostoriji u domu u kojoj provodimo većinu slobodnog vremena. Stoga radije biramo kutnu garnituru umjesto sofe, jer bolje odgovara suvremenom načinu života.

 


Vjerojatno već i prije samog uređenja doma, prvo razmišljate o uređenju dnevnog dijela stana, prije svega boravka. On je središte svakog doma u kojem provodimo slobodno vrijeme pa želimo sve pomno osmisliti – stil, boje, materijale i dizajn namještaja. No, u opremanju uvijek treba krenuti od osnovnih elemenata.

U dnevnom boravku osnova su sjedeći elementi. Prije svega, kutne garniture koje su najčešći odabir u modernim dnevnim boravcima. Ovi modeli savršeno odgovaraju suvremenom načinu života u kojem se u stanovanju traži funkcionalnost, udobnost i praktičnost.

Za inspiraciju, nudimo vam tri projekta uređenja dnevnih boravaka studija Mirjane Mikulec, realiziranih u suradnji s tvrtkom Modul iz Darde pored Osijeka. Ova tvrtka godinama uspješno proizvodi tapecirani namještaj, a krajem prošle godine otvorila je i svoj showroom u središtu Zagreba.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

DOBITNA KOMBINACIJA: SVIJETLE NIJANSE + DRVO

Kutne garniture su pravi odgovor na moderno stanovanje i bez njih su dnevni boravci nezamislivi. Najbolje iskorištavaju prostor i kompaktne su – vjerojatno zato ih i volimo i opredjeljujemo se za njih.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U ovom dnevnom boravku za garnituru je odabrana svijetla bež s primjesama sive. Iako je prostor izdužen, uspjelo se u njega smjestiti kutnu garnituru koju su klijenti željeli. Zato je ostatak prostora bez velikih komada namještaja. Set klub stolića jednostavnog je dizajna i mogu se micati po potrebi, a umjesto TV jedinice napravljena je uska polica po mjeri.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Ovako kutna garnitura dolazi do izražaja, a ne guši prostor. Tome pomaže i činjenica da je garnitura vrlo jednostavnog, decentnog dizajna. Kako bi se dobila potrebna toplina, neutralnim svijetlim nijansama dodani su prirodni materijali poput vunenog tepiha i drveta od kojeg su stolići.

S druge strane, jednostavnost sofe u dnevnom boravku upotpunjena je zidnim lajsnama koje su povezale izgled cijelog dnevnog dijela, a u prostor unijele element klasike što je vlasnicima bilo jako važno.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


UPEČATLJIVA BOJA KUTNE GARNITURE

Ovaj dnevni prostor, inspiriran skandinavskim stilom, znatno je veći od prethodnog i iznosi 38 četvornih metara pa je bilo lakše urediti boravak. Stoga je bilo moguće odmaknuti kutnu garnituru od zidova, barem u jednom dijelu u kojem se prolazi prema balkonskim vratima.

To je inače preporuka dizajnera – da se u velikim prostorima sjedaći elementi postave prema sredini prostorije. Pritom je bitno paziti da naslon garniture ne bude previsok kako se ne bi stvorio dojam barikade.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

U većim dnevnim boravcima možete birati garniture s upečatljivim bojama jer neće zagušiti prostor. Ovdje je dizajnerica Mikulec sa svojim timom birala svijetlu i nježnu nijansu zelene koja se divno ističe na neutralnoj svijetloj podlozi, otvara prostor i daje osjećaj svježine i ugode, što je i bitno u ovom dijelu doma.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Kutnoj garnituri pridružena je fotelja u sivim tonovima i posve modernog dizajna. Tako u prostoru, radi razbijanja monotonije, imamo raznolike elemente koji ipak djeluju vrlo skladno.

Kako bi i ovdje kutna garnitura s foteljom došla u potpunosti do izražaja, TV zid osmišljen je vrlo decentno, u jednostavnim linijama i neutralnim nijansama.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

JEDNOSTAVNO, MODERNO I – UDOBNO!

I ovaj dnevni boravak dio je otvorenog dnevnog prostora koji je ustvari omiljeni koncept u modernim domovima. Puno radimo i izbivamo iz kuće, pa da se napokon nađemo u njoj, želimo provoditi vrijeme s ukućanima. U otvorenom dnevnom prostoru lakše je ostvariti komunikaciju – dok ste u kuhinji, povezani ste s članovima obitelji koji su u blagovaonici, odnosno boravku.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Dovoljan broj kvadrata omogućio je veliku kutnu garnituru koja dominira prostorom te doista izgleda udobno i primamljivo. Ljubiteljima dizajna izgledat će i vrlo atraktivno zbog svoga jednostavnog, no originalnog dizajna.

Odabrana je siva boja, u kojoj kutne garniture najčešće i dolaze. Siva je naime univerzalna, lako se prilagođava svakoj boji, stilu i promjenama u prostoru i zato ima status bezvremenskog klasika.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Saša Lisjak

Ovaj dnevni boravak zamišljen je u jednostavnom i modernom stilu, te se pored garniture, u njemu nalaze i klub stolić, tabure i tv jedinica ispod koje je prostor za skladištenje. Drvo na komodi, potpomognuto dekicama i tepihom, donijelo je dozu topline, a mramorni panel na zidu dašak elegancije.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 


PROMO

Komentari