DNEVNA SOBA: pet komada koji bi trebali biti na vrhu popisa za kupnju

Dnevna soba najčešće je ona u kojoj provodimo najviše vremena, stoga bi trebala biti i najudobnija

 

 

 

Pri uređenje bilo koje prostorije, pa tako i dnevne sobe, najvažnije je krenuti od velikih i dominantnih komada. Koji su to komadi kada je riječ od dnevnoj sobi vjerojatno znate, ali nije naodmet ponoviti još jednom.


1. KRENITE OD TEPIHA

Nekad davno tepih je služio isključivo kako nam bi bilo toplo pod nogama. Iako i danas ima tu funkciju, ona dekorativna nije ništa manje važna i on je s vremenom postao centralni dio svakog dnevnog boravka. Veličinu birate prema kvadraturi, a boju prema stilu. On može biti neutralan pa ste slobodni kod izbora boja ostalih elemenata, a ako želite da upravo tepih bude dominantan komad u dnevnoj sobi, birajte intenzivne boje poput crvene, kraljevsko plave, smaragdno zelene ili čak crne.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Women’s FASHION VOYAGE® (@fashion.voyage)

 


2. KUTNA GARNITURA, SOFA ILI KAUČ

Kauč je komad oko kojeg nema kompromisa. Udobnost je na prvom mjestu, a odmah nakon toga slijedi je i estetski snažan dojam. Prvi korak koji morate napraviti prije izbora kutne garniture ili sofe jest mjerenje. Ako u tom prostoru često boravi više ukućana, ili ako često imate društvo, onda birajte što veći, no nemojte zaboraviti da nikako ne smije biti prevelik. Oko mjesta za sjedenje mora ostati dovoljno prostora za jednostavno kretanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lissa Mathews | Decor Design (@designs_and_inspirations)


3. STOLIĆ ZA KAVU

Obično smješten u centru prostorije, stolić za kavu čini središnji element dnevne sobe stoga je njegov dizajn iznimno važan. Trend koji je sve popularniji u posljednje vrijeme je kombinacija nekoliko stolića za kavu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jan Skacelik (@restyleart)

 


4. ZAVJESE

Tkanine u prostor mogu unijeti značajnu razliku. Odabir boje, uzorka i stila imaju veliki utjecaj na cjelokupni dojam u prostoriji. Posljednjih godina one dugačke od gustih tkanina kao što je primjerice baršun posebno su popularne, a zavjese birate tako da zaokruže dojam cijele prostorije. Stoga, pri izboru boja i modela uzimite u obzir stil ostalih elemenata u dnevnoj sobi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Peachtree Interior Designs (@peachtree__designs)

 


5. RASVJETA

Rasvjeta ima značajnu ulogu u svakom interijeru. Bez obzira na to radi li se o lusteru, visilici, podnoj ili stolnoj rasvjeti, odabirom prave u prostoriju unosite karakter. Ona se može nastavljati na izgled postojećih komada, a možete biti i u potpunom drugom stil kako bi se posebno isticala.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Parvin Sharifi (@parvinsharifi)

Komentari