SOBA ZA DVOGODIŠNJU AMELIE: pogledajte kako je Maja uredila carstvo za svoju malu princezu

Maja je uredila sobu u obiteljskoj kući na otoku Cresu za svoju dvogodišnju kćerkicu Amelie. Zavirite u pravo malo carstvo od 12 četvornih metara i inspirirajte se za uređenje sobe svoje djevojčice!

 


Prekrasna soba osmišljena do posljednjeg detalja! To je prvi utisak koji smo stekli gledajući fotografije dječje sobe koja se nalazi u obiteljskoj kući obitelji Surdić u gradu Cresu na istoimenom otoku. Vlasnica sobe, dvogodišnja Amelie, uživa u svome novom carstvu koje je za nju osmislila mama Maja.

Soba je od same izgradnje kuće imala namjenu koja se tek sad ostvarila. U međuvremenu je služila kako gostinjska soba, a kada je Amelie dovoljno odrasla da može biti odvojena od roditelja, gostinjskoj sobi vraćena je prvobitna namjena.

Površina od 12 četvornih metara omogućila je dovoljno mjesta za različite sadržaje koji će ispuniti odrastanje male Amelie.

 

Foto: Privatni arhiv

“Nikad nisam ovu sobu zamišljala isključivo kao spavaću, odnosno prostor u kojem će dominirati krevet i ormar. Ovo je soba za igru, njezino sretno mjesto, prostor u kojem će rado boraviti, a u konačnici i spavati”, objašnjava mama Maja koja je već unaprijed znala kakvu sobu želi za svoju mezimicu te nije provela puno vremena u traženju inspiracije. Znala je, prije svega, da želi balone na vrući zrak koji su svoje mjesto našli kao motiv na tapetama. Razigrani baloni i oblaci prvo su što ugledate prilikom ulaska u sobu koja osim osnovnih elemenata – kreveta i ormara, ima i komodu za odjeću, mali stolić i stolice za pisanje i igranje, policu za igračke, kutije za odlaganje te dvije posebne atrakcije – zid za penjanje i ljuljačku.

Foto: Privatni arhiv

No krenimo redom od odabira i nabavke namještaja…

“Nisam htjela glomazni namještaj niti previše komada, samo najnužnije da ostane što više prostora za igru. To je dovelo do odluke da se odustane od angažiranja stolara i izrade namještaja po mjeri i apsolutno sve smo kupili online u raznim web shopovima”, otkriva Maja te dodaje:

“Oduševljena sam krevetom koji ima ulogu kauča što mi je bio cilj da se kao takav koristi tokom dana, a navečer je u funkciji kreveta koji se i po potrebi razvlači u pristojan krevet za dvoje. Ormar i komoda su komadi namještaja (ne preskupi) koji se ne srame biti u sobi i odrasle djevojke”.

Foto: Privatni arhiv

Tako je nabavkom bijeloj jednostavnog namještaja koji mrvicu odiše vintageom ovo soba koja raste s djetetom i moguće je neke osnovne elemente ostaviti, a mijenjati manje komade i detalje – poput primjerice klub stolića, stolice i fotelje, preko kutija za igračke te sitnih detalja i dekoracija poput tapeta. A detalji su ovdje doista posebna priča koja je uvelike doprinijela estetici prostora.

“Kad god sam gledala u još praznu sobu, zamišljala sam koji bi detalji pasali uz osnovne elemente. Tu se rodila ideja od zidu za penjanje, ljuljački, foteljici u kutu za presvlačenje, i naravno, koferi i kutije za šešire na ormaru. To je moja želja od malena, da imam to na ormaru. I evo, imam napokon”, objašnjava Maja koja je sa suprugom bojala zidove dok je tapetu ipak prepustila majstoru.

Foto: Privatni arhiv

Sav namještaj i većinu dekoracija Maja i suprug nabavili su u raznim domaćim web shopovima, a neke sitnice su kupljene u nekim trgovinama po shopping centrima. Nešto je Amelie dobila i na poklon, a nešto je, poput lutke na krevetu, mama Maja sačuvala iz svoga djetinjstva.

 

 

Komentari