DOM IZ SNOVA: 2 nekretnine u koje bismo odmah uselili

Tržište nekretnina iz dana u dan sve je dinamičnije. Toga su svjesni ne samo oni koji aktivno rade u tom sektoru, nego i svatko tko je bio u potrazi za nekretninom. Cijene rastu na globalnoj razni, pa tako ni Hrvatska nije izuzetak.

 


Iako se najveći broj transakcija odnosi na poljoprivredna zemljišta,  najznačajniji udio u vrijednosti kupoprodajne transakcije bilježe stanovi. Prema broju kupoprodaja izdvaja se Grad Zagreb, a mi vam danas donosimo dva stana iz ponude Mirjana Mikulec nekretnine koja su vrijedna pažnje i nalaze se upravo u tom gradu.


Maksimir, Srebrnjak

Prvi stan nalazi se na Maksimiru, u ulici Srebrnjak. Logično tlocrtno rješenje i dizajnersko uređenje vidljivi su već na fotografijama. Jednostavnost i elegancija provlače se na nešto više od 100m2 pomno dizajniranog prostora. Sastoji se od dnevnog boravka s kuhinjom, dvije spavaće sobe, odvojene garderobe, kupaonice i gostinjskog toaleta.

Blizina svih sadržaja potrebnih za život, dobra prometna povezanost, a istodobno mir, tišina i zelenilo samo su neke prednosti ove nekretnine. Dodatan plus zasigurno je i garaža od 15m2.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Trešnjevka, Voltino

Potkrovlja su prostori koji imaju poseban šarm. Mnogi ih izbjegavaju, ali potkrovlje kvalitetne gradnje s dobrom izolacijom može biti dom iz snova iz kojeg nikad nećete poželjeti otići. Upravo takvo je potkrovlje koje se nalazi na Voltinom, a odnedavno je u ponudi naše agencije.

85m2 stambenog prostora podijeljeni su na dvije etaže. Na prvoj se nalazi open space s izlazom na balkon pun dnevnog svjetla, kupaonica i dvije manje spavaće sobe. Stubište vodi na drugu etažu. Čini je jedan otvoreni prostor koji može postati master soba, radna soba ili primjerice walk-in ormar, a u njemu postoje i instalacije za toalet.

FOTO: DARKO MIHALIĆ

Osim novih nekretnina, u ponudi agencije od sada je i mogućnost plaćanja kriptovalutama. Prateći trendove povezali smo se s tvrtkom Electrocoin koja se bavi posredovanjem u trgovanju kriptovalutama.

„Zadnjih nekoliko godina mnogo se govorilo o novijoj generaciji investitora koji ulažu sredstva u kriptovalute,  a potom ih ulažu upravo u nekretnine  pa je bilo samo pitanje vremena kada će nas u agenciji netko kontaktirati. Budući da je to trend koji je zabilježen u cijelom svijetu, a mi se trudimo pratiti sve novitete omogućili smo našim klijetima takav način plaćanja.“ objasnila nam je Sonja Toš, agentica za nekretnine.

Tražimo dom/screenshot

Riječ je o vrlo jednostavnom procesu koji se ne razlikuje značajno od kupoprodaje putem kredita ili gotovine. Jedina razlika je sredstvo plaćanja, koje je u ovom slučaju kriptovaluta, ali za prodavatelja, u konačnici ono će opet biti kuna.

Proces izgleda tako da kupac svoj kupoprodajni ugovor dostavlja Electrocoinu i odabere plaćanje u kriptovaluti. Prodavatelj će zaprimiti novac na svoj bankovni račun, izdati tabularnu izjavu kao da je primio gotovinu ili sredstva iz kredita, a nakon toga kupac može uknjižiti svoje vlasništvo.

 

 

 

 

Komentari