NOVI TREND NA TRŽIŠTU: prodaja stanova u zgradama koje se još grade ili čak još nisu izgrađene

U potrazi za novim domom, sve više nas se odlučuje investirati u ovakve projekte, koji su još u izgradnji, pa je i agencija Mirjane Mikulec dogovorila suradnje s investitorima.

 

 


Svi oni koji su u potrazi za novim domom, susreću se s jednim sve češćim modelom kupnje. Nekretnine se, naime, prodaju i dok su neizgrađene, a kada imaju važeću građevinsku dozvolu. Mnogi stručnjaci za nekretnine ovaj način kupovine nekretnine smatraju novim trendom, ali i svojevrsnim fenomenom na tržištu budući da takva odluka donosi i rizik. No, ona ima i niz dobrobiti, pa je odluku uistinu teško donijeti.

“S jedne strane postoji određena i posve opravdana sumnja jer nikada ne možete biti sigurni hoće li zgrada doista biti sagrađena i kako će izgledati njezina izvedba. S druge pak strane, ovakvom kupnjom imate nemale benefite jer investitori prodaju stanove u fazi gradnje jeftinije nego one završene i useljive.

Pozitivno je i to što kupci u tijeku izgradnje mogu utjecati na konačni izgled svog stana u zadanim gabaritima, na završne radove u smislu promjene nekih zidova i obloga. Mnogi investitori spremni su činiti i neke preinake u rasporedu”, objašnjava Marko Grubišić iz agencije Mirjana Mikulec nekretnine.

Privatni arhiv Arhitektonski studio Vučković

S obzirom na to da ovaj model kupovine ima nekoliko prednosti pa je i privlačan kupcima, bitno je prilikom odluke pripaziti na nekoliko stvari. To će polučiti veću sigurnost i olakšati donošenje odluke.

“U ovakvim kupoprodajama vrlo je bitno pronaći sigurnog investitora u kojeg imamo povjerenja. Naravno, sve se da urediti predugovorom ili kupoprodajnim ugovorom koji će biti vrlo precizno sročen i definiran, kako biste se maksimalno osigurali. U svemu tome velika je pomoć agencija za nekretnine jer nudi veću razinu sigurnosti”, dodaje agent Marko Grubišić.

Privatni arhiv Arhitektonski studio Vučković

Agencija za nekretnine Mirjane Mikulec pronašla je u investitoru, arhitektonskom studiju Vučković takvog investitora. Ova zagrebačka tvrtka trenutno nudi stanove u zagrebačkom naselju Blato koje se nalazi u blizini Arene.

Na ovom linku imate i detaljnije informacije o tipovima stanova, kvadraturi, tlocrtu: 3D Renderi.rar.

Privatni arhiv Arhitektonski studio Vučković

Kako biste se u ovakvoj kupovini stana još više osigurali i izbjegli ono što se često događa – da investitori izlaze iz kupoprodaje vraćanjem dvostruke kapare jer zbog rasta cijena kvadrata stana toliko raste da im se isplati isto zbog veće zarade, agencija Mirjane Mikulec ima rješenje:

“Naše klijente, kupce koji žele osigurati kupnju 100% savjetujemo da predugovorom dogovore kaparu koja je onda potvrda kupoprodaje i ne može se iz nje lako izaći. Za one koji nisu 100% sigurni u sve i ne žele riskirati više od potrebnog savjetujemo dogovor kapare kao odustatnine jer u tom slučaju postoji mogućnost izlaska iz kupoprodaje gubitkom samo kapare, ali treba biti svjesno da i prodavatelj-investitor može napraviti isto plaćanjem duple kapare”, otkriva Marko Grubišić

Privatni arhiv Arhitektonski studio Vučković
Komentari