U potrazi ste za noćnim ormarićem? Nadahnite se idejama iz naših projekata

Ormarići pored kreveta sve rjeđi su sadržaj spavaćih soba, a noviji trendovi sugeriraju da oni budu zasebni dio namještaja, a ne dio kupljenog kompleta spavaće sobe – kreveta i ormara. Zavirite u nekoliko spavaćih soba koje smo radili i odaberite idealne ormariće!

 

Uslijed sve manjeg broja kvadrata koje arhitekti ostavljaju za prostor spavaće sobe, manji namještaj – komode, stolići za šminkanje i noćni ormarići polako nestaju iz njih. A tako nam trebaju, i to iz estetskih i praktičnih razloga – svaka soba je interesantnija kada u njoj postoje stolići ili manji ormari, komode ili pak police na koje odlažemo ukrase, ali i odjeću.

Noćni ormarić bio je idealno mjesto za odlaganje predmeta koje nam trebaju biti nadohvat ruke uz uzglavlje – lijekovi, voda, stolna svjetiljka, novine, knjige, naočale… Njegove ladice služe nam i za odlaganje rublja i čarapa, tako da ima višestruku namjenu. Usto, kada imate lijep, pomno biran noćni ormarić, on će postati jedan od glavnih stilskih aduta vaše spavaonice, koji će dati dodatni šarm i estetiku ovom prostoru, koji je često zanemaren kada uređujemo svoje domove. Kao razlog navodimo da je to mjesto u kojem ‘samo spavamo’, te nije potrebno uložiti poseban trud da bi lijepo izgledalo.

No, da nije tako, možete se uvjeriti i na primjerima naših spavaćih soba koje će vam pokazati kako je spavaonica stilski ravnopravna ostatku ineterijera, te kako zaslužuje jednako pažnje. Stoga, ako nemate u svojoj sobi noćni ormarić, krenite u potragu. Ne mora biti iste boje kao ostatak namještaja, niti istog stila.

 

Za noćni ormarić može poslužiti i polica za svijeće, tronožac, ili bilo kakav manji stolić na koji ćemo moći odložiti sitnice.

 

Na ovom primjeru, kao i onom ispod ove dječje sobe možemo vidjeti kako riješiti problem odlagališta pored uzglavlja ako nemamo dovoljno prostora u sobi za poseban komad namještaja.

Foto Darko Mihalić

 

U koloristički naglašenijim spavaonicama poput ovoga gornjeg primjera odabrani su noćni ormarići od drveta i metala – stolići koji su stvorili protutežu i unijeli toplinu u prostor.

 

 

 

Komentari