7 IDEJA ZA GARDEROBNI PROSTOR: evo kako možete pronaći zasebno mjesto za odjeću

Garderobni prostor iziskuje dodatne kvadrate u domu, ali ne i nužno i zasebnu prostoriju. Nudimo vam sedam ideja kako možete stvoriti ovaj prostor koji ne zauzima puno mjesta u domu, ali će riješiti puno problema

 

Nekada su mjesta za odlaganje odjeće i modnih dodataka bila pravi luksuz te rezervirana mahom za one interijere koji imaju zasebnu prostoriju u domu. No, pametnim i dosjetljivim idejama dizajnera pronašla su se mjesta s ovom ulogom i unutar spavaćih soba ili drugih prostorija. Pogledajte ideje kako u doista malo kvadrata možete osmisliti garderobni prostor!


1. POLICE PREKRIVENE ZAVJESAMA

Jedan dio u spavaćoj sobi ili hodniku možete pretvoriti u garderobni prostor ugradbenim policama koje ćete bez velikih troškova koje donose fronte ormara ili pak sistem kliznih vrata jednostavno zatvoriti zavjesama. Tako će ovaj kutak izgledati atraktivnije, ali će štititi odjeću od prašine.

Foto: El Mueble

2. IZA KREVETA

Iskoristite dužinu vaše spavaće sobe tako što ćete krevet odmaknuti od zida, napraviti pregradu od stakla, drvenog panela ili visokog uzglavlja i iza njega staviti ormar. U dijelu iza kreveta možete tako stvoriti malu usku svlačionicu ukupne širine od jedan metar. To će biti dovoljno za nesmetano kretanje u garderobnom dijelu. Kako bi se mogli otvarati ormari bez problema, neka fronte budu klizna vrata.

Foto: El Mueble

3. FUNKCIONALNI 2u1: RADNI PROSTOR I ORMAR

Radni kutak ujedno može biti i prostor za ormare. U dnu, uz prozor pozicionirajte radni stol i stolicu kako bi taj dio imao dovoljno prirodne svjetlosti, a s obje bočne strane stavite ormare i police.

Foto: El Mueble

4. OSTAVA ILI BIVŠI TOALET

Ostava u interijeru može biti prenamijenjena u garderobu. Kako je to u pravilu mali prostor u kojem nema mjesta za kretanje, ispunite ga vješalicama i policama, tako da ćete ustvari ulaziti u ormar, a ulaz je najbolje, radi uštede prostora, riješiti kliznim vratima.

Za ovakvo mjesto također možete prenamijeniti nišu unutar hodnika ili toalet ako nemate potrebu za njim.

Foto: El Mueble

5. PROSTOR ISPOD KOSINA

U potkrovljima je mjesta i kutke gdje je kosina najveća najbolje iskoristiti za ormare ili pak ladice i u njih smjestiti odjeću, posteljinu, rublje i modne dodatke. Visina ormarića neće omogućiti vješanje kaputa ili haljina, za njih osigurajte klasične ormare, ali ćete zato moći objesiti jakne, košulje i tunike.

Foto: El Mueble

6. PREGRADNJA SPAVAĆE SOBE

Već dva ili tri kvadrata više u spavaćoj sobi omogućit će pregradnju i pretvaranje jednog njezinog dijela u garderobni prostor. To može biti prostor iza kreveta, ili sa neke od bočnih strana. Ako je soba izdužena, onda jedna od bočnih strana – ulazni prostor ili onaj na samom kraju sobe može biti pretvoren u garderobu.

Foto: El Mueble

7. JEDNOSTAVNA VJEŠALICA

Instaliranje metalne ili drvene šipke na slobodnom zidu može riješiti problem dijela garderobe, barem one koju nosite tih dana, dakle koja vam treba svakodnevno.

Foto: El Mueble

 

 

Komentari