SAVRŠEN ZA KOPIRANJE: super ideje u apartmanu od 26 m² namijenjenog najmu

Iako se nalazi u dalekom São Paulu, ovaj interijer bit će vam, vjerujemo, zanimljiva inspiracija. Naročito ako opremate apartman ili stančić za najam. Uživajte i kopirajte dobre ideje!


Kada su vlasnici javili arhitekticama Juliani Silva i Amandi Mori iz studija Go Up Arquitetura da urede ovaj studio od samo 26 m², smješten u São Paulu, početna ideja bila je izvršiti renoviranje koje bi pružilo praktičnost i udobnost kako bi se prostor mogao iznajmljivati tijekom cijele godine, ali na jednokratni najam.

Foto: Robson Figueiredo

 

Vlasnici su se odlučili svoj stan stan u São Paulu namijeniti za najam na temelju mnogih iskustava koje su stekli kao turisti, ali i kao profesionalci u zdravstvenom sektoru, koji stalno putuju zbog posla, sudjeluju na tečajevima, događajima itd. Uvidjeli su koliko ovakav smještaj ima prednosti pred hotelima, a on je prije svega financijske naravi.

Foto: Robson Figueiredo

S obzirom na namjenu, glavni fokus u uređenju bio je da nekretnina bude funkcionalna, moderna i udobno te zadovoljava potrebe osoba koje će u njemu boraviti jedan ili nekoliko dana. Kako bi to postigli, prilikom izrade rasporeda arhitektice su odlučile ostaviti prostor potpuno otvorenim, dopuštajući prirodnom svjetlu da prožima svaku kutak interijera, ostavljajući pritom osjećaj prostranosti i lakoće.

Foto: Robson Figueiredo

Za boje su koristile svijetlije i hladnije tonove koji stvaraju osjećaj smirenosti i pružaju veću udobnost. Ovakve boje idealne su za male interijere jer vizualno povećavaju prostor, a akcenti poput svijetlo plave daju atraktivnost i dinamiku.

Foto: Robson Figueiredo

U apartman su uspjeli ugurati kompletnu kuhinju, prostor za skladištenje, kutak sa sofom i TV-om, malu sofu s ZV-om, udoban krevet za spavanje i opuštanje, kutak za ispijanje kave i brze obroke i kućni ured odnosno toaletni stol koji može poslužiti i kao blagovaonski stol. Ostatak apartmana čini mala kupaonica od nepunih 3 kvadrata.

Foto: Robson Figueiredo

U apartmanu je sve osmišljeno do posljednjeg detalja. Kuhinja ima svu potrebnu opremu kao što su prostori za kuhanje i pranje, ormari za pohranu suđa te prostor za odlaganje sredstava za čišćenje.

U ormaru koji služi spavaćoj sobi, osim garderobnog prostora, napravljen je i “prilaz” za putne torbe, a u kućnom uredu stol ima unutarnji prostor za ostavljanje računala, papira, punjača, kabela…

Foto: Robson Figueiredo

Kako bi se pojačao osjećaj prostranosti, odabrana je jedna podnu oblogu za cijeli prostor (keramiku u uzorku svijetlog drveta) koja se proteže od kuhinje do malog dnevnog boravka, spavaće sobe pa sve do kupaonice.

 

 

Komentari