RASKOŠ I LUKSUZ U MODERNOM IZDANJU: uređenje elegantnog stana s potpisom studija Mirjane Mikulec

Vodimo vas u stan kojeg je uredio studio Mirjane Mikulec. Smjer uređenja odredili su klijenti koji su željeli da prostor odiše raskoši i elegancijom, ali u moderniziranoj verziji.

 


Kroz emisiju InDizajn ste već imali prilike vidjeti neke prostorije ovog stana, a sada ćete moći vidjeti kako on izgleda u cijelosti. I vjerujemo da će vam se svidjeti!

Stan se prostire na 100 kvadrata i podijeljen je u dva dijela – dnevni dio u kojem kuhinja, blagovaonica i boravak zajedno čine otvoreni koncept dnevnog prostora i dio sa spavaćim sobama, glavnom i gostinjskom te dvjema kupaonicama. Pri uređenju su se dizajnerica Mirjana Mikulec i njezin tim vodili željom klijenata da stan bude spoj suvremenog i luksuznog.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Ulazni prostor vodi u dnevnu zonu, a u prvi dio je smještena kuhinja.

“Kako su klijenti ovdje željeli dovoljno radnog prostora, odlučili smo uz nju smjestiti i otok i na njega nasloniti blagovaonicu odnosno stol sa stolicama. Iako su u igri nekoliko materijala, sve je u istim nijansama pa u konačnici djeluje skladno. Cjelokupan izgled kuhinje zaokružen je dizajnerskim aparatom za kavu i naravno, dekoracijama”, opisuje izgled kuhinje Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Dnevni boravak nastavlja se na kuhinju i blagovaonicu. S obzirom da je duž cijelog jednog zida dekor mramora, a na suprotnom zidu još i štukature, namještaj je jednostavnih linija u svijetlim tonovima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Drugi dio stana je privatna zona sa spavaćim sobama, garderobom i kupaonicama.

“Posebnost glavne spavaće sobe je ta da u produžetku ima vlastitu garderobu pa smo od velikih komada namještaja ovdje smjestili samo krevet. Kao što vidite prevladavaju nježni jednostavni tonovi i nota raskoša u detaljima poput štukatura i tapete”, ističe dizajnerica.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

“Garderoba u sklopu spavaće sobe vjerojatno je san gotovo svake žene. Centralno na samoj sredini nalazi se svojevrsni otok, tj. samostojeći ormarić koji služi za odlaganje nakita i ostalih sitnica za koje je bitno da nam uvijek budu pri ruci. Najduži zid ispunili smo ormarima, a na ovom nasuprot njega smjestili smo još jedan, kao i prostor za šminkanje. Zlatni profili, ogledala na frontama, kao i zeleni mramor u kutku za šminkanje garderobi daju željeni luksuzni izgled”, dodaje Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U luksuznom dojmu ne zaostaju niti kupaonice.

“Jako volim keramiku velikih dimenzija jer nema puno vidljivih spojeva, pa sam upravo nju koristila u opremanju obje. Odmah uz garderobu nalazi se jedna u koju se ulazi iz spavaće sobe. U njoj smo kombinirali zeleni dekor mramora sa zlatnim i crnim detaljima”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Druga, gostinjska kupaonica prava je mala ženska oaza. Četiri kvadrata, koliko zauzima, ispunjena su pločicama s nježnim uzorkom mramora u ružičastoj boji. Izgled u obje kupaonice zaokružen je profinjenim tipkalima koja su se odlično uklopila uz odabrane materijale.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

I na koncu, preostaje nam još gostinjska spavaća soba.

Ovdje su također kombinirane neutralne nijanse jer se one najbolje uklapaju u spavaće sobe i djeluju smirujuće. Soba je razigrana upečatljivom tapetom i zidnim ukrasima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“U ovom stanu kombinirali smo suvremen dizajn s pojedinim istaknutim detaljima kroz koje smo provukli notu luksuza. Smjer uređenja odredili su naravno klijenti i željeli su kroz sve provući dekor mramora, štukature i da završno sve bude vrlo bogato i raskošno. Ovakav odvažan smjer sigurno ne bi bio svačiji izbor, ali svakako nije tipičan i ostavlja upečatljiv dojam”, zaključuje dizajnerica.


Komentari