MODERNI RAJ NA KORČULI: bivši polaznik škole Mirjane Mikulec uredio je divan apartman

Htjeli biste više znati o dizajnu interijera a možda se time i baviti u budućnosti? No, čini vam se to nemogućim, a usto imate već karijeru? Primjer polaznika škole za dizajn, Alena Udovičića pokazat će vam da je to itekako moguće. Zavirite u njegov novi projekt – uređenje apartmana na Korčuli!

 


Mirjana Mikulec s nama je rado podijelila novi projekt Alena Udovičića, bivšeg polaznika njezine škole za dizajn. Ovaj mladi inženjer radiologije, zaposlen u jednoj zagrebačkoj bolnici, u dvije je godine završio dva programa – za stilista interijera a zatim i dizajnera interijera. A sve je počelo uređenjem njegova stana u Zagrebu, koji je transformirao do neprepoznatljivosti.

U to se možete uvjeriti na linku ispod:

SUPER TRANSFORMACIJA: bivši polaznik škole Mirjane Mikulec obnovio je svoj stan od 60 kvadrata

Foto: Mario Zlokić

Alenova ideja po upisivanju škole bila je da bi njegov hobi mogao postati nešto više. A postalo je, kako kaže, puno više. Jer, na početku nije imao dojam kakav je doista svijet interijera i kakve su mogućnosti. No, sada je iza njega malo, ali ipak vrijedno iskustvo od preko 10 projekata interijera koje je uredio.

“Budući polaznici moraju biti spremni da će dobiti sav potreban alat za početak priče a na njima je koliko će ta priča biti lijepa i duga”, ističe Alen. Stoga, ako i vi gajite ljubav prema interijerima i razmišljate o novoj karijeri, dođite u petak, 21.6. u školu na Dan otvorenih vrata i saznajte sve što vas zanima.

Foto: Mario Zlokić

Vratimo se na Alenov novi projekt koji se nalazi na Korčuli. Riječ je o apartmanu od 75 kvadrata kojeg su vlasnici namijenili za najam. Alen je izuzetno zadovoljan projektom, no pored toga, sretan je i kako je tekla cijela priča, koja ima i jednu drugu notu osim one poslovne.

“Klijenti su prekrasna obitelj i dobri ljudi, puni ljubavi i topline koji to pokazuju na svaki mogući način, što je meni osobno bio samo dodatni motiv da ovaj interijer prenese njihovu toplinu i mjesto iz kojeg dolaze”, ističe mladi dizajner za kojega je ovaj prostor bio izazovan jer je koncept uređenja trebao prilagoditi postojećim izvodima instalacija.

Foto: Mario Zlokić

U uređenju se vodio idejom da prirodu prekrasnog otoka Korčule unese u interijer. Tako su motivi masline, borova i mora prisutni na svakom koraku, bilo motivima, bilo bojom.

“Ta inspiracija se i svidjela klijentima iako su na početku dijelom bili suzdržani jer u drugom apartmanu su se držali jednostavnih tonova bijele sive i drveta pa im je bio ovo bio “izlet” u nešto malo drugačije i nepoznato, ali su bili spremni poslušati i krenuti u tu malo drugačiju avanturu. Već na inspiraciji su vidjeli smjer u kojem želim ići tako da su prihvatili sve ideje koje sam im predložio, unatoč tom strahu oko boja u interijeru, hoće li to biti ” previše””, otkriva Alen.

Foto: Mario Zlokić

Boje poput zelene, bijele i plave su ono što definira ovaj interijer i povezuje s mediteranskim ugođajem, kao i drvene površine koje se provlače iz prostorije u prostoriju. U apartmanu se pored dnevne zone otvorenog koncepta nalaze i dvije spavaće sobe te dvije kupaonice, od kojih jedna pripada glavnoj spavaćoj sobi.

Otvorena dnevna zona ugodan je prostor kojim prevladavaju svijetli bež tonovi, uz dodatak zelenih akcenata. Mnogima će za oko zapeti valovite zelene fronte na kuhinjskim ormarićima, a drugi će se zaljubiti u jednostavne, a ipak posebne zidne metro pločice.

Foto: Mario Zlokić

Na kuhinju se nastavlja blagovaonica s velikim drvenim stolom i tapeciranim maslinastim stolicama koje svojom upečatljivom nijansom čine da se ovaj dio prostora odvaja od boravka i kuhinje. S druge strane blagovaonice je dnevni boravak koji ima neutralnu boju sofe i zidnim drvenim panelima.

Dnevna zona cijelom svojom dužinom ima izlaz na balkon i pogled na more, što je veliki adut ovoga apartmana.

Foto: Mario Zlokić

“Glavno obilježje glavne spavaće sobe i pripadajuće kupaonice je dominacija plave boje, tj. boja našeg Jadranskog mora koje smo uveli u interijer, te smo na zid spavaće sobe postavili neutralnu tapetu oblaka, tako da ta plava boja okvira dođe što više do izražaja i uklopili na to još zlatne lampe koje su postavljene na zid. U kupaonici smo također postavili plave subway pločice u tuš tako da prate priču mora, dok su u ostatak kupaonice neutralne pločice i na podu pločice u imitaciji drveta uz zlatne detalje sanitarija”, opisuje Alen glavnu spavaću sobu s kupaonicom.

Foto: Mario Zlokić
Foto: Mario Zlokić

Druga spavaća soba ostat će svima u sjećanju po motivu masline koji se nalazi na akcentnom zidu iza kreveta. U kombinaciji sa zelenim krevetom bogatog uzglavlja i zlatnim zidnim lampama soba se doima i luksuzno.

Foto: Mario Zlokić

 

Komentari