NEKA VAŠ DOM ZABLISTA! Imamo super ideje i savjete za božićne lampice

Čak i oni neskloni pretjeranom kićenju i sjaju, ne mogu odoljeti prigodnoj blagdanskoj rasvjeti. Božić bez lampica, girlandi, lampiona… jednostavno je nezamisliv. U nastavku nudimo super ideje i zlatne savjete!

 


Božić je pred vratima, a vi još uvijek niste odabrali rasvjetu? Iako vjerojatno u svojim kutijama i vrećicama  s blagdanskim dekoracijama imate lampice od prijašnjih godina, vjerujemo da želite nabaviti nešto novo i osvježiti izgled svoga doma za vrijeme blagdana.

Dekoracijama je općenito vrlo teško odoljeti, a rasvjeti naročito. Uvijek pronađemo neki novi kutak gdje bismo je mogli smjestiti kao i napraviti neku novu dekoraciju s lampicama. Ideja je doista bezbroj, a kako u vrijeme blagdana smijemo pretjerivati u dekoru i sjaju, tako si slobodno dajte oduška s lampicama.

Ništa ne daje takvu čaroliju i wow efekt kao ukrasna rasvjeta koja obiluje raznim vrstama i oblicima – girlande, svjetleći predmeti, svijeće na baterije, lampioni…

Foto: Bauhaus

MOĆNA DEKORACIJA

U ponudi Bauhausa pronašli smo blagdansku rasvjetu od koje će dobar dio moći ostati u vašem domu i tijekom godine.

Razlog popularnosti lampica ne samo u blagdansko vrijeme jest što su doista moćna dekoracija – podižu svaki prostor i uvijek ih je lijepo vidjeti, u bilo koje doba godine. U doba jeseni i zime one donose dodatnu svjetlost i toplinu. Lampice doista najbrže ugriju srce i izazovu oduševljenje, zar ne?

Lampice u spavaćoj sobi donose dozu romantike i ugode, a na zavjesama u dnevnom boravku daju dozu svečane atmosfere.

Foto: Bauhaus

KRENITE OD BOŽIĆNOG DRVCA

Ukrašavanje uvijek kreće od božićnog drvca pa je dobro pobrinuti se čim prije za lampice koje će biti na njemu. Vjerujemo da se slažete s nama kako je božićno drvce bez lampica pomalo nepotpuno i kako svoj pravi sjaj dobiva tek kada se stavi i rasvjeta na njega.

Rasvjeta je toliko moćna dekoracija da mnogi drvce dekoriraju samo njima, bez obzira je li riječ o sitnim, decentnim lampicama, ili su to led trake koje se mogu savijati i koje dolaze u svim bojama ili pak lampice koje se neprestano trepere pa imate dojam da ste na zabavi u nekom klubu.

Foto: Bauhaus

KOJI MODEL RASVJETE ODABRATI

Ako će na drvcetu biti naglasak na rasvjeti, odaberite nekoliko boja pa ćete tako stvoriti šarenilo ili lampica upečatljivih oblika poput zvjezdica, siga, zvončića… Imajte na umu da su sige, zvončići i mreže uglavnom nešto kraće od standardnih božićnih lampica pa pazite prilikom kupnje koju ćete površinu moći prekriti određenim izborom lampica.

Foto: Bauhaus

Iako vam se na prvi pogled ne čini tako, bijela boja može doći u dvije varijante – toploj i hladnoj pa birajte vrstu svjetlosti koja vam više odgovara. Isto tako, bilo bi dobro lampice uskladiti s ostatkom uređenja doma ili postojećim lampicama koje imate.

Foto: Bauhaus

Također, uvijek je dobro izračunati i koliko vam lampica treba za božićno drvce ili neku drugu površinu kojima je želite ukrasiti. Najmanje lampica svakako treba za božićni vijenac, zdjelu, vazu, ogledalo, blagdanski stol…

Foto: Bauhaus

SVJETLEĆA TIJELA

Pored lampica i girlandi vaš dom možete dodatno zasvijetliti i zasjajiti svjetlećim tijelima. Obično su to figure životinja, djeda Božićnjaka, saonica ili nekog prigodnog motiva poput kućice, dvorca…

Foto: Bauhaus

Tako možete interijer ili eksterijer opremiti likovima životinja koji funkcioniraju poput lampica ili su pak oblikovani od LED svjetlosnog crijeva. Takve svjetleće dekoracije se sastoje od metalnog okvira na koji je spojen LED svjetleći kabel sa sitnim žaruljicama.

Foto: Bauhaus
Foto: Bauhaus

VANJSKA RASVJETA: UVIJEK PROVJERITE DEKLARACIJU

Jedna od opcija je i svjetlosna mreža kojom možete prekriti cijelo drvce ili primjerice grmove ili zelenilo koje je u vašem eksterijeru. Vani također možete staviti zavjesu od lampica i to tako da je pričvrstite na oluke ili rub krova te balkonsku ogradu.

Foto: Bauhaus

Osim što moćno djeluju u prostoru, lampice u obliku zavjesa svojim oblikom i jednostavnošću mogu rasvijetliti veće površine. Kada kupujete rasvjetu, imajte na umu da nije svaki model za svaki prostor. Provjerite stoga jesu li lampice namijenjene i za vanjski prostor jer trebaju biti otporne na razne vremenske uvjete kao što je vlaga, snijeg, led…

Foto: Bauhaus

OSIGURAJTE DODATNU OPREMU

Rasvjeta obično treba i dodatne kablove i više utičnica. Obavezno prilikom kupovine nabavite dodatne produžne kablove, kao i utikače s više ulaza koji se stavljaju u postojeću utičnicu. Tako će vaše lampice moći biti u svakom kutku doma.

Potreba za produžnim kablovima je znatno veća kod postavljanja vanjske ukrasne rasvjete i svjetlećih figura. Pritom je bitno obratiti pažnju na zaštitu kablova, utičnica te rasvjete. Svakako pripazite i na spojeve kablova te nemojte improvizirati bez provjere sa stručnjakom jer bi moglo doći do nezgode.

Foto: Bauhaus

Ako u blizini nema mogućnost za priključenje na struju, razmislite o rasvjeti na baterije, koja može biti za vanjsku ili unutarnju upotrebu.

Foto: Bauhaus

PROMO

 



 

Komentari