Prije i poslije: izvrsna adaptacija prizemlja obiteljske kuće

Zavirite u prizemlje kuće u Domžalama u Sloveniji koje su vlasnici odlučili modernizirati, ali ne i posve prekinuti vezu s tradicionalnim, prirodnim materijalima jer su željeli da njihov dom zadrži toplinu

 

Vlasnici kuće u Domžalama u blizini Ljubljane odlučili su renovirati njezino prizemlje a zadatak su povjerili studiju GAO Arhitekti. Sljedeći želje klijenata, dizajneri su prizemlje zamislili kao spoj modernog i klasičnog te odlučili u njega unijeti više svijetlih tonova. Adaptacija je obuhvaćala temeljitu preobrazbu dnevne sobe, kuhinje i blagovanja te  hodnika i toaleta koji se prostiru na 60 četvornih metara. U sklopu prizemlja nalazi se još garaža koju adaptacija nije obuhvatila.

Pored izmjene instalacija te podnih i zidnih obloga, prizemlje je dobilo novi namještaj, dekore i detalje koji su modernizirali cijeli prostor. Dominiraju sivi i bijeli tonovi, s akcentima crne te nekoliko komada namještaja od prirodnog drveta. Pažnju plijeni veliki ‘drveni zid’ od hrastovine koji je ugradbeni ormar s jedne strane, a s druge tv zid s policama. Ovaj spoj klasike i modernog dizajna sjajno je izbalansiran, a tome uvelike doprinose kombinacije različitih materijala i detalja. Pogledajte kako je interijer izgledao prije adaptacije a kako poslije te kako se unijela veća prostornost, elegancija i modernost u prostor.

 

Gao arhitekti/Miran Kambič

 

Gao arhitekti/Miran Kambič

 

Gao arhitekti/Miran Kambič

 

Gao arhitekti/Miran Kambič

 

Gao arhitekti/Miran Kambič
Komentari