NE PROPUSTITE: Art Zagreb vas zove da provedete ugodan i nezaboravan vikend

U tijeku je četvrto izdanje Art Zagreba – središnjeg mjesta hrvatskog tržišta umjetninama. Uživajte u radovima domaćih umjetnika i provedite lijep i nezaboravan vikend!

 


U Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla odvija se četvrti Art Zagreb koji traje još sutra, 18. rujna. I ne brinite za ulaz – manifestacija se odvija uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a ulazak je moguć ili uz predočenje Covid potvrde ili negativnog Covid testa, ne starijeg od 48 sati. Pred Halom V moguće je obaviti brzi test na Covid-19.

Foto: Art Zagreb

Posjetitelji imaju priliku birati među radovima tridesetak umjetnika koji su predstavljeni na sedamnaest štandova. Art Zagreb u sklopu svog četvrtog izdanja predstavlja šest galerija, što je najveći broj do sada. Izlagači sajma umjetnina Art Zagreb 2021. su: Zen Contemporary Art GalleryAAC International , Garaža KambaGalerija Kranjčar, Galerija svetog Krševana i po prvi puta ljubljanska Galerija Y. Na sajmu izlažu i autori bez galerija, njih dvanaest: Hrvoje Dumančić, Dejan Kljun, Ranko Ajdinović, Predrag Szilvassy, Milo Sakač, Iva Haramina Milinković, Sonja Škvorc, Jadranka Mlinar, Anita Kos, Matija Filo, Rebeka Belavić i Adolf Polunić.

Foto: Art Zagreb

Budućnost hrvatskog tržišta umjetnosti može se vidjeti na izložbi Petolik — opipljiva fantazija. Predstavljaju se studenti sve četiri hrvatske akademija likovnih umjetnosti i gosti iz Kine sa CAA (China Academy of Art) , Hangzhou. U organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, gostuju i Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu.

Foto: Art Zagreb

Prvi put Art Zagreb surađuje s Društvom povjesničara umjetnosti Hrvatske s ciljem povezivanja povjesničara umjetnosti i autora. Na otvoreni poziv za suradnju u travnju odazvao se velik broj povjesničara umjetnosti, a mentorski tim u sastavu: Ariana Kralj, Martina Petrinović, Patricia Počanić, Daniel Tomičić i Jadranka Vinterhalter odabrao je četiri koncepta mladih povjesničarki umjetnosti.

Foto: Art Zagreb

Katarina Podobnik izložbom Početak:(de)konstrukcija predstavlja novomedijsku suvremenu umjetnost jedanaest autora: Rina Barbarić, Josip Knežević, Josipa Krolo, Marija Lučić i Tina Spahija, Michel Mesarić, Juraj Milardović, Gaia Radić, Marina Rajšić, Sara Salamon i Dorotea Škrabo.

Foto: Art Zagreb

Katerina Jovanović i Ana Žarković organizirali su  izložbu Homo Faber, multimedijalnu izložbu koja progovara o uvjetovanosti etike, prirode, tehnologije I umjetnosti, a problemski u fokus postavlja čovjeka koji gradi oruđe, kako bi gospodario prirodom u vlastitu korist, a na na kojoj izlažu Anamarija Podrebac, Danijela Mihić, Ela Štefanec, Ivana Žerić, Ivana Ožetski, Margareta Lekić i Vjekoslava Filipović.

Foto: Art Zagreb

Izložbom Survival Kit, prema konceptu Ane Bedenko, Jozefine Ćurković i Tee Kantoci, nastoji se ispitati kako i s kojih polazišta pojedinac, odnosno autor reagira u ovakvoj situaciji. Izlažu Vitar Drinković, Katarina Juričić, Luana Lojić, Lina Kovačević, Bojan Mrđenović i Dominik Vuković.

Foto: Art Zagreb

U subotu od 17 sati možete prisustvovati panelu kojem je tema promocija nekih od najvećih hrvatskih umjetnika na globalnom tržištu umjetnina. Na panelu će govoriti Ana Knifer koja se posvetila promociji baštine svog oca, Julija KniferaDarko Šimičić suosnivač Instituta Tomislav Gotovac, te Lucia Horvat, supruga Miljenka Horvata. Panel će moderirati Janka Vukmir, suosnivačica i predsjednica Instituta za suvremenu umjetnost.

 

Komentari