VELIKE IDEJE ZA MALE HODNIKE: kako urediti i maksimalno iskoristiti ulazni prostor

Jedna od prostorija u domu koju najčešće zanemarujemo zasigurno je hodnik. Međutim, dobro organiziran i lijepo uređen ulazni prostor vrlo je bitan, a pravilnim planiranjem moguće je maksimalno iskoristiti prostor te dobiti ugodnu i funkcionalnu ulaznu prostoriju

 

U velikom broju stanova upravo je hodnik prostor koji je najveći izazov i zadaje glavobolje prilikom uređivanja. Vrlo su često mali i nezahvalnih oblika pa su zato najčešće i nepravedno zanemarene prostorije u stanu. Kažemo nepravedno iz više razloga, prvi jest činjenica da je to ulaz u stan i prostorija u kojoj stječemo prvi dojam. Drugi razlog, jer je hodnik prostor u kojem možemo stvoriti uvijek prijeko potrebni prostor za skladištenje.


 

KAKO MAKSIMALNO ISKORISTITI HODNIK?

Prostor za odlaganje u hodniku potreban nam je za kapute, cipele, kišobrane i sve što koristimo svakodnevno, ali može poslužiti i kao prostor za skladištenje sezonskih stvari. Ugradbeni ormari koji se mogu iskoristiti duž cijelog hodnika vrlo su dobar izbor, a tako ćete iskoristiti baš svaki centimetar malog i često nezgrapnog prostora. Ugradbene ormare po mjeri možete prilagoditi svojim potrebama. Ako vam nedostaje mjesto za odlaganje cipela i kaputa hodnik je idealna prostorija za to, a unutrašnjost možete birati po potrebi, police, vješalice, prazni prostor i slično.

 

 

Projekt : Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Ugradbeni ormari koji se prostru cijelom dužinom i visinom možda neće biti najbolji izbor za jako male hodnike, ali u tom slučaju postoje zanimljive alternative. Niski ormari za odlaganje cipela i vješalice duž hodnika također će stvoriti dodatni prostor za odlaganje, a zanimljiv izbor vješalica dodat će na estetici.


 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @johnniebbadd

 


Konzolni stolići dobar su izbor za one hodnike u koje ne stane nikakav ormar. Iako neće pružati puno prostora za skladištenje, poslužit će za sitnice kao što su primjerice ključevi i pretvorit će hodnik u prostor koji će promijeniti prvi dojam na ulasku u vaš stan. Osim toga, pletene košare u kombinaciji s konzolnim stolićem dat će šarm hodniku i stvoriti mali prostor za odlaganje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Living Oak (@the.livingoak)


DETALJI ČINE RAZLIKU

U svakom prostoru, pa tako i u ulazom, nakon osnovnih komada namještaja, stižu detalji. Detalji su zaslužni da čak i prostorije čije svrha nije isključivo estetska postanu male oaze ljepote i funkcionalnosti. Ogledalo, slike ili posteri privući će pozornost svakog tko ulazi u vaš dom. U nastavku pogledajte još neke fotografije koje vas mogu inspirirati u uređenju hodnika.

Komentari