Upomoć! Kako se riješiti vlage u prostoriji?

Kuhinja, kupaonica i hodnik prostorije su najsklonije koncentriranju vlage, pa se ondje nerijetko u kutevima stvaraju ružne mrlje. Ipak, to su prostorije u kojima problem rješavaju pločice. No – što kada se problem pojavi u spavaćoj sobi? Upravo to je problem s kojim nam se obratila čitateljica Petra.


Hej, hej!

Imam sobu koju dijelim sa starijim bratom (ja 18, on 19 god.). Soba nam je cca 7 metara širine i 5 metara dužine i dosadilo mi je već boraviti u istom, monotonom prostoru. Odlučili smo napraviti barem neke promjene, kao što su promjena boje zidova. No, zidovi su puni vlage, tako da su neki dijelovi crni, pa sam to prekrila svojim posterima koje sam prerasla davno – pa, pitanje je kako se riješiti vlage?

Nadam se da ćete mi brzo odgovoriti i zahvaljujem unaprijed!

Petra

 HANDE KÖKSAL MEKAN TASARIM
HANDE KÖKSAL MEKAN TASARIM

Draga Petra,

Prije no što se bacite na farbanje zidova, mrlje dobro očistite vlažnm krpicom. Uklonite kliko možete, vjerojatno neće sve sići, no to ni nije bitno. Zatim pričekajte da se zidovi dobro osuše, ako je potrebno i dan-dva. Vlažni zidovi ionako su problem s kojim se mučite, pa nemojte biti brzopleti i preskočiti ovaj korak. Zatim nanestite sredstvo za uklanjanje gljivica ili fungicid na kritična mjesta. To će osigurati uništavanje plijesni i stvoriti podlogu za nanošenje boje.

Prilikom odabira boje za zidove budite pažljivi – birajte one boje koje u svom sastavu imaju sredstva koja sprečavaju nastanak plijesni. Takve su boje otporne a vlagu i osigurat će zidove bez ružnih mrlja.

Pozdrav od InDizajn tima!

Komentari