Saznajte kako urediti kupaonicu na bazi već postojeće boje pločica

Naša vjerna čitateljica Josipa zatražila je mišljenje u vezi uređenja kupaonice koje nikada nije lak zadatak. Još je teže ako želite neke detalje poput kupaonskog tepiha, posudice za držanje četkica ili pak košaru za rublje uklopiti u boje već postojećih pločica na zidu koje su, u Josipinom slučaju, žute i svijetlo sive boje.

Nisu samo kupaonski detalji mučili Josipu. Našem stručnjom timu je uputila i pitanje kako uklopiti i ormarić po mjeri koji je tek trebala napraviti. Bila je u dilemi – trebali biti u bijeloj boji kao i ostale sanitarije ili jednostavno u nekoj drugoj boji u kojoj bi bili i gore navedeni detalji.

Upravo kod ovakvih dilema dobro je potražiti savjet stručnjaka koji su našoj čitateljici odgovorili da za kupaonski ormarić odaberite bijelu boju ako se on nalazi na žutim pločicama. Ako su, pak, pozadina sive pločice, onda bi se trebala odlučiti za svijetlo plavu nijansu, tamno sivu ili boju koralja.

Isti je prijedlog bio i za kupaonski tepih. Bijeli za žute pločice i jedna od navedenih boja za sive pločice. Josipi je savjetovano da i spomenute detalje također stavi u jednu od tih boja, što je ona objeručke prihvatila i potvrdila da će ići “u tom smjeru”.

Uz ove savjete, vjerujemo da smo i nekome od vas olakšali posao oko uređenje kupaonice na bazi već postojeće boje pločica.

Foto: Thinkstock/ilustracija

Trebate savjet? Pitajte nas!

 

Komentari