Pločice su počele otpadati – što učiniti?

Iako su predviđene da traju godinama, ni keramičke pločice ne mogu zauvijek trajati. Godine “staža” u kuhinji i kupaonici neizbježno se vide, bilo zbog pomalo staromodnog izgleda ili pak dotrajalosti. Drugi je, naravno, puno gori, a sličan problem zadesio je našu čitateljicu. Njezine su od starosti počele – otpadati. Pročitajte njeno pismo i odgovor našeg tima!

Poštovana,

pločice su nedavno otpale i spremamo se za renoviranje kuhnje, ali imamo tako bezličnu i tmurnu kuhinju i ne znamo uopće kakve pločice da kupimo, a da malo podignemo kuhinju. Molim Vas, koje pločice da uzmem za svoju sivkasto plavu kuhinju. Otvorena sam sve savjete u vezi kuhinje što biste promijenili.

Zahvaljujem unaprijed,

Maja

image002

Pločice nisu uvijek jedino rješenje. Iako svakako jesu jedno od najpraktičnijih i najpopularnijih, kuhinjski zid možete obložiti specijalnim staklom, visokodekorativnom smolom, pa čak ga i jednostavno obojati kao i svaki drugi zid bojom za zidove, no u tom slučaju obavezno je površinu dobro prelakirati zaštitnom lakom.

Umjesto klasičnih pločica možete se odlučiti za staklo u pastelnoj njiansi žute, koraljnoj ili pak lila bojji. Jednostavno je za postavljanje i lako se održava. Zbog svoje refleksije podignut će svaki prostor i dati mu dojam prozračnosti.

Da biste kuhinju dodatno osvježili, možete promijeniti ručkice na frontama, a stakleni dio gornjeg visećeg elementa možete iskoristiti za izlaganje ukrasnih tanjura, setova šalica ili drugih ukrasa koje svakako uskladite s bojom zidne obloge za koju se na koncu odlučite.

Komentari