Kako opremiti prostoriju tako da se doima vizualno većom?

Ako ste ikada iz temelja preuređivali prostoriju, zasigurno vam se dogodilo da zapnete gotovo na samom početku. Iako ste možda imali viziju kako bi soba trebala izgledati, nekako se početna ideja zagubila, pokazala neadekvatnom ili pak dosadila. Upravo se to dogodilo čitateljici Dubravki koja nam se obratila za pomoć.


Pozdrav,

Počela sam s uređenjem dnevne sobe. Osvježila sam je bijelom bojom, postavljen je novi laminat… međutim, tu sam zapela. Soba nije velika, ima oko 12 kvadratnih metara i ne znam kako najpametnije iskoristiti prostor. Želim da izgleda veliko i prozračno, nipošto nakrcana namještajem. Evo, to bi bilo ukratko, šaljem vam sliku i molim za savjet. S veseljem ga čekam!

Hvala,

Dubravka

image002

Želite li prozračnu dnevnu ili spavaću sobu, najbolji izbor su jednostavne, ravne linije i svijetle nijanse namještaja kao što je sjedeća garnitura, TV jedinica, police i drugo. Osim bijele, dobar su odabir svijetlo siva, bež ili druge neutralne boje. Ukoliko želite unijeti boje i izbjeći “efekt ljekarne”, to učinite pomoću detalja kao što su ukrasni jastučići, tepih, slike na zidu ili posteri, police i razni ukrasi.

Odaberite samo osnovne komade namještaja kako ne biste zatvorili prostor. Vodite brigu i o tome da namještaj ne bude glomazan i nezgrapan, već neka djeluje lako i prozračno. Također, dobar je odabir namještaj visokog sjaja koji stvara refleksiju svjetla koja prostor čini vizualno većim, a iz istog razloga možete postaviti i veće ogledalo.

Cloud Studio, UK
Cloud Studio, UK

Imate li i vi pitanje? Postavite ga našem timu!

Koji je najbolji trik za povećanje interijera koji ste čuli? Podijelite ga s nama i ostavite u komentaru!

Komentari