Kako u postojeći dnevni boravak ugurati i radni kutak

Nemate mjesta u drugim prostorijama u domu, ili jednostavno želite da vaš kućni ured bude smješten u najvećoj sobi u stanu? Nudimo vam nekoliko prijedloga i savjeta koji će vam realizaciju učiniti jednostavnijom.

 

 

Sve više je onih koji svoj posao rade od kuće ili jednom do dva puta tjedno odluče ostati doma i obaviti sve što je potrebno za taj radni dan. Naravno, to najčešće ovisi o poslodavcu, ali i vrsti posla. No, ako ne spadate u tu kategoriju, ili pak nemate školaraca u kući, svejedno je dobro imati mjesto na kojem ćete imati računalo i s kojeg ćete plaćati račune, biti na društvenim mrežama, informirati se, zapisivati bilješke, proučavati stručnu literaturu, pripremati se za posao, imati sve papire i dokumente na jednom mjestu…

Foto: Rendir

Prvi korak je odabrati najpovoljniju lokaciju – najčešće je to hodnik, spavaća soba ili dnevni boravak. Bitno je u svakom slučaju da to bude mjesto koje nam ne narušava koncentraciju, gdje imamo dovoljno prirodnog svjetla ili u kojem se na koncu – dobro osjećamo. U našim željama i potrebama često nas bojkotira nedostatak kvadrata, pa odabir bude kompromis. Zato se radni kutci često nalaze u dnevnom boravku, jer je to u pravilu najveća prostorija u stanu.

 

Foto: Apartment Therapy

 

Nakon odabira lokacije treba isplanirati sadržaj radnog kutka. Pritom treba imati u vidu da radni stol, zahvaljujući laptopima koje koristimo, sada više ne treba biti tako velik površinom. Na stolcu svakako ne smijete štedjeti, ali gledajte da on bude i estetski zanimljiv. Od ostalih elemenata police i ladičar uvijek su dobrodošli. Također, dobar prostor za skladištenje su kutije od plastike, kartona ili tvrdog tekstila koje svojom bojom i izgledom doprinose estetici prostora.

 

Foto: Stadshem

 

Veću dozu estetike postići ćete i dekoracijama na radnom stolu, ali i zidu – slikama, naljepnicama, fotografijama… Zid vam također služi i kao izvrsno mjesto za smještanje kalendara i planera na koji ćete upisivati važne informacije.

Foto: Stadshem

 

Svjetlo je važan faktor kod projektiranja radnog kuta. Najbolje je smjestiti radni stol u blizini prirodnog svjetla jer ono najmanje umara oči. Stolna lampa je obavezna oprema. Kad se štedi svaki centimetar radne plohe najbolje je izabrati model lampe koji se pričvrsti na rub stola.

Foto: Remodelista

U nastavku vam nudimo nekoliko prijedloga kako možete u sklopu dnevne sobe smjestiti radni kutak. Vjerujemo da će vam biti od koristi!

 

 

Komentari