MAKSIMALNO ISKORIŠTENA PROSTORIJA: radni kutak, soba za goste te veliki garderobni prostor

Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje sobe u stanu u novogradnji. Prostoriji od 15 kvadrata vlasnici su namijenili nekoliko uloga: radni prostor, garderobu s nizom ugradbenih ormara te kutak za goste kada prenoće kod njih

 


Sve više nas želi jednu prostoriju u domu odvojiti za radni prostor, dodadno mjesto za skladištenje, ali i za privremeni boravak gostiju. Jednu takvu prostoriju opremio je studio Mirjane Mikulec u stanu u novogradnji asortimanom Meblo Tradea.

“U ovih 15 kvadrata klijentica je željela maksimalno iskoristiti prostor, uklopiti radni dio, ali i osigurati dodatni ležaj u stanu. Prostorija je vizualno podijeljena na garderobni, odnosno, skladišni dio i onaj radno-gostinjski. Ormare smo tako postavili na ulaz s obje strane, dok su u produžetku radni stol i sofa na razvlačenje. Kako bi prostor, unatoč puno ormara, ostao čist, radni stol stavili smo nasuprot sofi gotovo cijelom dužinom. Na taj smo način, osim urednog prostora, dobili i veliki radni dio”, objašnjava dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Što se tiče uređenja, klijentica je željela da ono bude jednostavno i neutralnih hladnih tonova. Upravo zato odabrana je vječna siva koja dopušta razne intervencije bojom kroz manje komade namještaja i detalje. U ovom slučaju, prema naputcima klijentice, dizajnerica se zaustavila na diskretnijim tonovima.

Tako je odabran sivi stolac i tepih u svijetlom tonu, a tome su prilagođene i dekoracije. Iako će se prostor na prvu možda činiti bezličnim, bijeli i bež elementi stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu. Profinjenost je postiguta crnim detaljima kao što su ručkice na ormarima, nogice stola, police i okviri za slike.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

No, ako mislite da će siva biti dosadna i jednolična, dizajneričin tim spremio je još jednu varijantu u kojoj će vam pokazati kako se neutralna baza može dobro iskoristiti odaberete li nekoliko elemenata koji će je razigrati. Na taj način možete izraziti svoju osobnost i  birati stil koji želite. Sami tako možete odlučiti hoće li to biti, primjerice, orijentalni elementi ili kombinacija klasičnih i industrijskih.

U drugoj varijanti Mirjana Mikulec se odlučila za suvremeni izgled u jakom tonu. Odluka je pala na crvenu boju u kojoj su odabrani tepih i stolac, a pridružena im je zanimljiva rasvjeta koja je podigla izgled prostorije.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

Komentari