Osam pitanja koja si morate postaviti planirate li renovaciju kupaonice

Iako se uređenje kupaonica može naoko činiti laganim, riječ je o procesu punom izazova, koji uključuje pomno razrađeno planiranje. Također, pitanje smanjenja troškova je prvenstveno rezultat pametnog planiranja. Svatko od nas za sebe zamišlja idealnu kupaonicu, ali sama realizacija te ideje može se nerijetko pokazati kompliciranim i nepotrebno skupim pothvatom.

Dobro planiranje je ključ uspjeha jer neće samo omogućiti nesmetano uređenje interijera svake kupaonice već će u konačnici eliminirati neželjene naknadne izmjene koje mogu znatno utjecati i na predviđeni budžet, ali i vaše dragocjeno vrijeme i živce. Zato predlažemo postepen, dobro promišljen pristup u nekoliko koraka.

Foto via Houzz
Foto via Houzz

Kako biste mogli započeti kvalitetno planiranje postavite sebi te iskreno odgovorite na neka od osnovnih pitanja:

● Budući da želite napraviti jedan individualno kreiran prostor – koliko vam je važno osobno uređivanje i zašto?

● Koja je razina uređenja – je li riječ samo o preuređenju postojeće kupaonice, redekoraciji ili o velikoj strukturalnoj promjeni, primjerice povećanja prostora kupaonice?

● Jeste li zadovoljni njenom pozicijom u domu? Želite li je premjestiti?

● Jeste li sportski tip ili imate malu djecu, odnosno, imate li više vremena za sebe te volite duge opuštajuće kupke? Tuš ili kada? Jeste li ljubitelj spa užitaka?

● Želite li u prostoru kupaonice biti isključivo sami ili i ovdje trenutke dijeliti s voljenom osobom?

● Koji stil kupaonice vam najviše odgovara? Koliko ste tradicionalni ili moderni, introvertirani ili ekstrovertirani – na primjer želite li da kupaonica bude otvorena, dio nekog drugog prostora doma, na primjer spavaće sobe? Volite li urednost ili kreativni nered?

● Treba li vam više ili manje prirodnog svjetla? Prozračnost ili intiman, tamniji i senzualan prostor?

● I najvažnije pitanje – koliki vam je budžet te koliko vremena možete uložiti u uređenje kupaonice?

Foto via Houzz
Foto via Houzz

Ne zaboravite da je mijenjanje postojećih instalacija moguće i relativno brzo izvedivo. Međutim, ako želite kupaonicu premjestiti iz jednog dijela stambenog prostora u drugi, imajte na umu da je riječ o prilično velikom zahvatu. Vodite računa i da je izmjena mjesta prekidača za svjetlo jednostavnija i jeftinija od izmjene vodovodnih instalacija, stoga prije bilo kakvog radikalnijeg poteza savjetujemo da dobro razmislite koliko su veći zahvati doista neophodni.

Foto via Houzz
Foto via Houzz
Komentari