PRIJE I POSLIJE: bljedunjava terasa na posljednjem katu zgrade procvjetala je nakon makeovera

Vlasnici su napokon iskoristili potencijal svoje terase na koju se izlazi iz njihova dnevnog boravka. Makeoverom je ona zaživjela punim plućima, te je postala produženi dnevni prostor koji će vlasnici, budući da se stan nalazi u Barceloni, uživati većinu godine

 

 

Terasa stana na posljednjem katu zgrade u Barceloni nije bila derutna niti nefunkcionalna. Njezin pravi problem bio je nedostatku stila te nedovoljno iskorištenom potencijalu koji je nudila. Površina od 15 četvornih metara zjapila je gotovo prazna pa su se vlasnici odlučili na makeover nakon kojeg je postala  terasa kao iz magazina. Pogledajte kako je terasa izgledala prije i kako se uz dizajnersku palicu studija Teodora Exteriorisme pretvorila u urbanu oazu u kojoj ima mjesta za sve.

 

PRIJE

 

Foto: Teodora Exteriorismo / ElMueble

Terasa je imala dobro očuvan deking, te su vlasnici na njoj povremeno boravili, ispijajući kavu. No, bilje je bilo potpuno zapušteno. Vlasnici su poželjeli više bilja i više sadržaja te što vedriji i prirodniji izgled terase, da ih povezuje s prirodom te pruža pravi odmor i opuštanje.

Pored toga, bočni zid bio je prilično neugledan, ali je ipak bio potreban da zaštiti vlasnike od znatiželjnih pogleda i pruži privatnost. No, svakako je nešto trebalo učiniti s njime!

Foto: Teodora Exteriorismo / ElMueble

PLAN OBNOVE

 

Dizajneri su predložili uređenje koje će pojačati privatnost, podizanjem novog zelenila te dobiti nove sadržaje. Pored stola za blagovanje, terasa je dobila i mali dnevni boravak na otvorenom, stvoren za odmor i uživanje u svježini i mirisima zelenila. Naglasak je stavljen na prirodnim materijalima (drvetu, pamuku, lanu) i zemljanim tonovima, obogaćen pastelnim nijansama te velikoj količini zelenila.

 


POSLIJE

Foto: Teodora Exteriorismo / ElMueble

Bočni neugledni zid je dobio novu boju i cijelom dužinom bilje, zasađeno u drvene sanduke. Kombinirane su dvije vrste fikusa dužine koja stvara zeleni paravan za susjedstvo.

Na zelenilo je naslonjena kutna garnitura rađena od iste vrste drveta, tikovine, kao i drveni sanduci. Pridruženi su mu klub stolić, stolice i ljuljačka od pletenine te je, radi zaštite stavljena velika tenda.

 

Foto: Teodora Exteriorismo / ElMueble

Ograda je s unutarnje strane obložena drvenim panelom koji je ujedno velika žardinjera za cvijeće, među kojim dominira lavanda i surfinije, a unutrašnjost panela skriva mjesto za pohranu stvari kao i otvorene police za dekoracije.

Komentari