Tematski vlakovi u Japanu: genijalna zabava za djecu i odrasle

Kada spomenemo Japance i vlakove u istoj rečenici odmah pomislimo na točnost, preciznost i efikasnost o kojoj možemo samo sanjati. Toliko vode računa o svojim putnicima da njihovi vlakovi nikada ne kasne, a ako slučajno krenu ranije,javno će se ispričati zbog te pogreške. Još je jedna stvar specifična za japansku željeznicu, a to su tematski vlakovi koji su izuzetno popularni.

ORIENT EXPRESS: najpoznatiji vlak na svijetu uskoro dolazi i u Hrvatsku i vodi vas na super ture

Velika pozornost posvećuje se tematskim vožnjama koje doprinose regionalnoj revitalizaciji pa se tako možete voziti vlakom koji tijekom vožnje nudi tradicionalne sušene lignje ili sake, onim posvećenim japanskoj šljivi ili tradicionalnim rukotvorinama. Zanimljivi su i oni koji slave animiranu industriju pa tako možete uživati u vlaku posvećenom Pikachu ili Hello Kitty.

FOTO: Japan National Tourism Organization

Pokemon with you naziv je vlaka koji vozi od stanice Ichinoseki do Kesennuma. Ukrašen je motivima Pikachua i prepoznatljivom jarko žutom bojom. Ima dva vagona od kojih je jedan pun plišanih igračaka, predviđen za igranje, a drugi sa sjedalima za roditelje. U prvom vagonu čak možete obući uniformu i sjesti na vozačevo mjesto. U onom sa sjedalima također nije dosadno. Sve je posvećeno ovom poznatom Pokemonu, zavjese, tepisi, sjedala…

FOTO: @tenjochou via Instagram

Zovu ga jednim od japanskih „radosnih vlakova“ koji pomiču granice dizajna i stvaraju posve novi dojam putovanja. Ovaj vlak osmišljen ne 2012. nakon što je regija Tohoku bila razorena potresom i tsunamijem. Cilj je bio vratiti turiste u regiju i razveseliti mališane. Ova vesela vožnja traje dva sata.

FOTO: Japan National Tourism Organization

Onima koji putuju između Fukuoke i Osake prijedlog je da izaberu Hello Kitty vlak. Sastoji se od osam vagona, a možete se voziti čak i ako niste na vrijeme rezervirali mjesto. U prvom vagonu Hello! Plaza možete nabaviti suvenire povezane s ovom planetarno poznatom mačkom. Neki od artikala napravljeni su posebno za ovu liniju i osmišljeni su kako bi prikazali lokalne specijalitete regija duž te linije. Drugi vagon poznat je kao Kawaii! Room. Pod, sijenila na prozorima i nasloni za ruke i glavu su u prepoznatljivoj ružičastoj boji, a tu je smještena i figura Hello Kitty u uniformi konduktera kraj koje se svi vole fotografirati.

JR Hello Kitty Shinkansen

U preostalim vagonima možete pronaći skrivene Hello Kitty likove. Predviđeni su kao iznenađenje koje putnici moraju sami pronaći. Ovaj prostor dizajniran je tako da podsjeća na kokpit brzog vlaka pa svatko može uživati kao da je strojovođa uz pogled na prekrasnu okolicu.

FOTO: JR Hello Kitty Shinkansen

Ova linija zanimljiva je i zbog prekrasnog krajolika koji vas pratim tijekom cijelog putovanja. U vlaku možete pogledati video koji će vam pobliže prezentirati posebnosti raznih regija zapadnog Japana pa je i to prilika da naučite nešto novo na zanimljiv i drugačiji način.

FOTO: JR Hello Kitty Shinkansen
Komentari