Rasvjeta u bojama: atraktivan saveznik u poigravanju ambijentom

Uvijek zanimljivo, ali jednostavnije i jeftinije rješenje svjetlosnih intervencija u prostoru, svakako je rasvjeta u bojama.

Za dobivanje futurističkog dojma, uz već uobičajenu upotrebu rasvjetnih tijela jačeg intenziteta i ravnih linija, može poslužiti i nekoliko strateški postavljenih reflektora u boji koji će obojiti čitav prostor kada to želimo. Idealne nijanse su smaragdno zelena, plava ili ružičasta. Oko najbolje podnosi obojeno svjetlo u plavom i zelenom tonu, crveno nešto slabije, a žuto nikako.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Rasvjetna tijela u boji smjestite uz strop i dopunite manjima – bilo da su smještene u kutove ili u vidu ugradbenih lampi u pod. Ovakvo rješenje predlažemo za interijere s minimalističkim namještajem, po mogućnosti u bijeloj boji, kao i minimalnu uporabu dekorativnih detalja.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

LED lampice idealne su za neizravnu rasvjetu koja pridonosi ugodnoj atmosferi prostora. Poseban tip LED lampica u bojama omogućava mijenjanje boje svjetlosti, a time i izgleda prostora.

Za rasvjetu se koriste i optička vlakna koja se mogu kombinirati s raznim materijalima pa tako postoje i svjetleće tkanine u koja su utkana svjetlosna vlakna.

_KD_1995-5

Uz strateški postavljen ovakav tip rasvjete, pojedini se komadi namještaja ili dekora mogu doimati kao da lebde, okruženi vlastitom aurom.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Komentari