Naša lampa Baluna nakon Kölna nastavlja svoju svjetsku turneju

Svi su oduševljeni novom kolekcijom rasvjetnih tijela – podnim, zidnim i stolnim lampama koje je studio Grupa izbacila nedavno na tržište. Novi fanovi dolaze iz inozemstva, točnije iz Stockholma…

Nova sjajna kolekcija Grupinih rasvjetnih tijela, nazvanih Baluna, nakon sajma namještaja u Kölnu, nastavlja svoje putovanje po smotrama. U ovu srijedu predstavlja se na sajmu Stockholm Furniture & Light Fair. Riječ je o tradicionalnom sajmu namještaja i rasvjete, najvećem u Skandinaviji, koji se od ove godine održava od 7. do 10. veljače.

Baluna podne, zidne i stropne svjetiljke nalaze se na štandu Lampefebera koji je Grupin ekskluzivni distributer za Skandinaviju. Svojim dizajnom – odabirom materijala, oblika i boja Baluna se savršeno uklapa u koncept minimalističkog i skandinavskog dizajna, pa pozitivne reakcije posjetitelja, vjerujemo, neće izostati. Baluni se lako može dogoditi ista uspješna priča Grupinih prethodnih radova, također rasvjetnih tijela Ili-ili ili pak Arigato, koje su dobivale i nagrade izvan granica Hrvatske.

“Dizajniranjem Balune, cilj nam je bio oblikovati svjetlo. Svjetlo ispunjava prostor i utječe na raspoloženje, a mi smo željeli preuzeti kontrolu nad ovim procesom. Pažljivo smo birali staklenu kuglu koja na Baluni ima ulogu difuzora, imajući u vidu način na koji raspršuje svjetlo te kakav je osjećaj dodirnuti je. Kugla je proizvedena od ručno puhanog opalnog stakla iz svjetski poznate tvornice u Italiji. Kao izvor svjetla unutar kugle odabrali smo LED žarulju koja osigurava savršenu raspršenost osvjetljenja, bez vidljivih razlika u njenom intenzitetu”, kaže Filip Despot, jedan od dizajnera iz tročlanog kolektiva Grupa. “Svi konstruktivni dijelovi su skriveni, nevidljivi. To nam je bilo izuzetno važno, stvoriti elegantno, homogeno tijelo bez vidljivih dijelova i žica”, dodaje Filip.

Ova kolekcija sadrži šest različitih komada rasvjetih tijela uz više namjena i mogućnosti korištenja: manja stolna svjetiljka funkcionira i kao zidna, a veliki zidni i stropni model, zahvaljujući teleskopskoj cijevi, mogu se brzo i jednostavno duljinom prilagoditi želji i potrebi korisnika. Stropna svjetiljka produljuje se do čak 2 metra, pa se može postaviti iznad stola blagovaonice, ali i iznad manjeg pomoćnog stolića, pokraj uzglavlja kreveta ili kao vertikalna intervencija u unutrašnjosti prostora, naglašavajući ili dijeleći prostor.

 

 

 

 

 

 

Foto: Promo

Komentari