Trend u interijerima: sukulenti

Instagram i Pinterest u posljednje vrijeme pršte fotografijama ovih mnogima omiljenih biljaka.

Ako pomno pratite trendove u interijerima, zasigurno vam nije promaklo da se u kutovima dnevnih boravaka ili komodama sve češće nalaze kaktusi ili agave u svim veličinama i oblicima. Sukulenti su jednostavni za održavanje i velike su šanse da će preživjeti ako ih ne zalijemo baš svaki put kada bismo trebali, pa tako i oni koji nisu toliko vješti s uzgojem bilja mogu uživati u prirodnom zelenilu u svom domu. K tome, mnogi od njih mogu vas čak i nadživjeti ako se pravilno o njima brinete.

Osim ove očite prednosti nad većinom drugih biljaka, kaktusi imaju još jednu prednost. Pojedine sorte, osobito kada postignu određenu visinu, djeluju poput kakve skulpture u domu pa nečudi što su ovu prednost prepoznali brojni blogeri i fotografi. Imajući na umu trenutno popularne stilove koji koketiraju sa skandinavskim stilom i minimalizmom te eklektikom, ovo nas i ne čudi previše.

No osim kao “stanari” na našim policama i prozorima, kaktusi su postali i popularan motiv pa tako sada njihovi obrisi krase rasvjetna tijela, tapete, ukrasne figurice i druge elemente interijera.

#네온사인 #cactus #🌵#퇴근 #일상

Objavu dijeli Some 🌺 (@is.some)

Just Be gold 🌟#housevitamin #ourgoldies

Objavu dijeli HouseVitaminNL (@housevitaminnl)

Komentari