BETON, HRAST ILI…? Stigli su novi uzorci materijala za namještaj po mjeri. Odabrali smo najzanimljivije

Namještajem po mjeri možete ostvariti sve svoje želje i potrebe u domu, stoga ne čudi što je ovo najčešća opcija opremanja životnog prostora. Ako se spremate na (pre)uređenje, a želite nešto novo, drugačije i kreativno ili nemate ideju otkuda početi, pronašli smo za vas nove modele iverala i radnih ploča

 

 

 

Danas gotovo i ne postoje domovi koji nemaju barem nekoliko elemenata namještaja rađenih po mjeri, a velika većina ih je u cijelosti opremljena na ovaj način. Za to postoji puno dobrih razloga, a svakako najvažniji je onaj da namještaj po mjeri nudi više funkcionalnih i estetskih mogućnosti. Prilagodit će lako vašem životnom prostoru i svim njegovim specifičnostima, izvući ćete maksimum iz svakog kutka, ali i imati kreativno osmišljen dom, s komadima koje ne možete nabaviti gotove.

Foto: Elgrad

 

Namještajem po mjeri možete imati krevete, garderobe, ormare, komode, police, kuhinje ili stolove u željenim uzorcima, teksturama i bojama, koji se neće moći vidjeti po drugim domovima. Kao i namještaj koji ima više funkcija poput primjerice ormara koji je ujedno i radni stol ili kuhinjske radne plohe koja u sebi ima i izvlačni stol za blagovanje.

No, da biste to ostvarili, potrebno je uložiti puno vremena i truda u planiranje prostora, obilazak trgovina, traženje inspiracije i novih ideja, i na koncu – kombiniranje različitih materijala, boja i uzoraka. Svi ovi koraci su doista potrebni ako želite da rezultat bude maksimalan, naročito ako želite nešto novo i drugačije.

Foto: Elgrad

Kako bi vam malo olakšali cijeli proces opremanja doma namještajem po mjeri, pronašli smo za vas u tvrtki Elgrad nove pločaste materijale poznatog austrijskog proizvođača Eggera. Koji su novi iverali i radne ploče, saznajte u nastavku i počnite stvarati nove kreativne ideje za vaš dom!

POPULARNI IVERAL

Oplemenjena iverica ili, kako je još zovu iveral, najtraženiji je pločasti materijal za namještaj po mjeri, bilo da je riječ o jednostavnoj boji ili tzv. uni boji (bijeloj, crvenoj, plavoj, žutoj…) ili nekom dekoru odnosno uzorku.

 

UNI NIJANSE

Pored uvijek tražene bijele i sive boje kojima je presvučen iveral, tu su i nove zanimljive nijanse kao odgovor na naše želje za nečim drugačijim. Izdvajamo tri nijanse koje bi vam se naročito mogle svidjeti: topla opeka nijansa (Nude caramel), profinjena sivo-plava (Monument siva) te nježna prljavo ružičasta (Antik rose).

Sve ove nijanse mogu se nalaziti u bilo kojoj prostoriji – primjerice, ružičasta sjajno funkcionira u kuhinjama i spavaonicama i hodnicima, a ne samo u sobama za djevojčice. Nenametljivost ovih nijansi čini ih idealnim za kombiniranje s drugim sličnim nijansama, kao i neutralnim tonovima bijele i crne te drvenih dekora.

Antik rose i Monument siva

METAL JE POSTAO KONKURENCIJA BETONU I MRAMORU 

Osim boje, iveral može biti oplemenjen i različitim uzorcima koji oponašaju druge materijale, što je sve popularnija opcija. Nove inventivne tehnologije udružene s kreativnošću i praćenjem trendova u uređenju interijera donijele su uzorke odnosno dekore koji su nekada bili nezamislivi i moguće ih je bilo dobiti samo u izvornom obliku. Primjerice, dekor betona koji je sada jedan od najtraženijih. Takav status će vjerojatno imati i posve svijetla nijansa dekora betona Chromix bijeli.

Odmah iza njega po popularnosti je dekor mramora, koji unosi dašak elegancije u prostor. Novi Eggerov model na koji svakako trebate obratiti pažnju je Pietra Grigia, antracit sivi mramor prošaran bijelim žilicama. Isti takav uzorak moguće je nabaviti i za radnu ploču.

Sve su popularniji i metalni dekori, koji donose dozu odvažnosti i glamura u interijer. Dizajneri naročito vole ovakve pločaste materijale s rubnom trakom u drugoj boji te vole naglasiti kako ovakav uzorak dobro funkcionira u različitim stilovima te se može kombinirati s namještajem koji ima mat površinu.

 

Pietra Girigia i Chromix bijeli

 

Metal dekor može se, osim na iveralu, nalaziti i na površinama drugih pločastih materijala od kojih ćete kreirati ne samo ormare i police, nego i radne ploče, šankove i kuhinjske otoke te trendi zidne panele, koji su u ovakvom uzorku prava estetska senzacija, a usto su vrlo dugotrajni. U tom slučaju nećete morati trošiti novce obnavljajući svake godine svoje zidove.

 

NOVI DRVNI UZORCI

Drveni uzorci imaju svoju čvrstu poziciju već godinama u kreiranju namještaja po mjeri. Razlog je vrlo jednostavan – drvo je najpoželjniji materijal u interijeru jer daje toplinu doma, pa ga vole svi imati u svoja četiri zida, bez obzira na stil uređenja, a dekori koji ga vjerno reproduciraju su pravi odgovor. Tako su minimalističke kuhinje s drvenom radnom plohom vrlo česta kombinacija kao i boravci s drvenim policama ili pak blagovaonice s drvenim stolom ili komodom. Također, vrlo su poželjne kombinacije uni boja s dekorom drveta.

Ako ste i vi od onih koji ne mogu zamisliti svoj dom bez dekora drveta ili želite unijeti više ugode i prirodnog štiha u prostor, razmislite o novim nijansama poput tamno smeđeg Planinskog ariša i Hunton tamnog hrasta ili neuobičajene nijanse glaziranog crnog Halifax hrasta.

 

Planinski ariš, Halifax hrast crni i Hunton hrast tamni

 

SVA LICA RADNE PLOČE

Radna ploha u kuhinji ponekad definira cijeli prostor, baš kao i šank ili primjerice kuhinjski otok. Biranjem drugačije boje ili uzorka od kuhinjskih ormarića, radna ploča je element koji postaje stilski akcent i razbija monotoniju. Zato je iznimno bitno, pored kvalitete i svojstava, birati model koji će biti estetski usklađen s ostatkom prostorije. Jedina dilema je  – koji uzorak odabrati.

Nama su se naročito svidjeli novi dekori od mramora Carrara te svijetlo sivog betona Chicago. A ako želite elegantniju ploču, razmislite o Topmatt radnoj plohi, debljine 16 milimetara – naš izbor je model tamnog Čelika.

Chicago, Carrara i Čelik

 

No, može i tanje od toga! Primjerice, ako izaberete Kompakt radnu ploču, debljine svega 12 milimetara koju odlikuje povećana otpornost na udarce, ogrebotine, kemikalije i toplinu. Nude se četiri nova dekora, a mi vam predlažemo tamni uzorak Tessina Ceramic terra.

 

Tessina Ceramic terra

 

ZIDNI PANELI

Oblaganje zidova u interijeru drvenim panelima također je jedan od vrućih trendova u uređenju interijera. Djeluje jednako zanimljivo i efektno opredijelimo li se za uni boju ili pak neki uzorak prirodnog materijala. Obično se ovakvi paneli stavljaju na jedan ili dio zida u prostoriji, kako bi se to mjesto istaknulo ili svojim sadržajem vizualno odvojilo od ostatka prostorije.

 

Foto: Elgrad

 

Naš izbor od novih dekor drvenih panela je elegantni crni Vintage Hessian.

Vintage Hessian

 

PROMO

 

 

Komentari