Trendi zeleni boravci i kuhinje koji će vas približiti prirodi

Zelena je, kao što vjerojatno znate u trendu već nekoliko godina, a najnovija “in” nijansa je šumska ili smaragdno zelena. To je i više nego dovoljan razlog da razmislite o ovoj nijansi. A kad tome pridodamo da je idealna za osvježenje i unošenje smirene atmosfere i dašak prirode, morate priznati da je ovo prava boja za proljetni makeover doma!

 

 

 

Dizajneri su zelenu oduvijek preporučivali za spavaće sobe zbog njezinog umirujućeg učinka kojeg ima na naše raspoloženje. K tome, unosi i dašak prirodnosti i pravo je osvježenje u svakom interijeru. Zelenu dizajneri uvelike koriste kada žele povezati interijer i eksterijer, odnosno okoliš u kojem se stan ili kuća nalaze. A sada je zelena u trendu već nekoliko godina i to u nekoliko različitih nijansi – od tirkizne, pistacio, pastelne pa sve do smaragdno zelene, koja je jedna od hit boja ove godine. Novost je što zelena više nije rezervirana samo za spavaonice, nego i sve ostale prostorije doma. Donosimo vam tri stilski različita prijedloga kako srce vašega doma – dnevni boravak i kuhinju možete opremiti u nijansama zelene.

 

Minimalistička elegancija

 

Foto: Kolem Architecture

 

Projekt kazahstanskog studija Kolem Architecture, stan od 37 četvornih metara, donosi minimalizam u svome najboljem izdanju: laganim kokektiranjem s klasikom i talijanskom udobnošću. Asketizam i čiste ravne linije još su tu, a meki materijali poput baršuna i zaobljene forme sjedaćih garnitura daju mu toplinu i mekoću. Nekoliko nijansi zelene koju nalazimo na kuhinjskim frontama, zidu u spavaonici i sjedaćoj garnituri u boravku i blagovanju te ukrasnim jastucima kombinirano je sa sivom i antracit sivom te crnom.

 

Foto: Kolem Architecture

 

 

Modernizirana klasika

3D vizualizacija: Alexander Savinov

 

Mali stan od 40 četvornih metara oduševljava svojim odabirom pistacio zelene koja se nalazi na donjim elementima u kuhinji, dijelu zida koji veže hodnik i kuhinju koji je dodatno ukrašen štukaturama, modernoj polici na tv zidu te detaljima – posterima s motivima zelenila te ukrasnim jastucima. Ova nijansa zelena unijela je profinjenost i dašak klasike u interijer te u kombinaciji s rustikalnim elementima poput drveta stvorila toplinu. Zelena nije nimalo zagušila ovaj kompaktan i sjajno isplaniran prostor nego ga je osvježila i učinila prozračnim.

 

 

3D vizualizacija: Alexander Savinov

 

Ugodna i topla eklektika

Foto: Oksana Dolgopiatova

 

Dvosobni stan od 65 četvornih metara u centru Moskve nakon adaptacije postao je prava smirujuća oaza zahvaljujući odabiru materijala i boja – tamnog drveta i zemljanih tonova te zelene boje. Kuhinja je potpuno u dubokoj i tajanstvenoj smaragdno zelenoj te je ima nekoliko poveznica u cijelom interijeru izvedenih na vrlo originalan način.

Pažnju plijene dva zelena okvira u dnevnoj zoni – dizajneri su se poigrali tamnom nijansom zelene te pored kuhinje, pobojali i dio zida iza nje a isto su učinili i s jednim dijelom zida iza dvosjeda te oko velikih otvora koji gledaju na ulicu.

 

Foto: Oksana Dolgopiatova
Komentari