Od vijenčića na vratima do svečanog stola: uskršnje dekoracije koje će vas oduševiti

Još niste krenuli s ukrašavanjem doma za uskršnje blagdane? Pogledajte naš izbor dekoracija za svaki kutak doma i inspirirajte se te neke od njih sami izradite!

 

 

 

Uskrs se polako bliži, no vjerujemo da nećete propustit svoj dom zaogrnuti u blagdansko ruho. S dekoracijama, koje stvaraju ugođaj, sve izgleda ljepše i svečanije – cijeli dom živi u ritmu blagdana.

Pronašli smo za vas ideje koje će vas inspirirati da ove godine dekoracije izgledaju malo drugačije i originalnije i da ne samo dnevni boravak, nego i ostale prostorije odišu duhom blagdana. Pa krenimo od vrata…

 

Foto: Ideal Home

Nakon božićnih vijenčića na ulazna vrata dolaze i uskršnji. Ako se opredjelite za vijenac koji neće imati jaja ili tipične uskršnje simbole, možete ga zadržati na vratima još dugo vremena, kao pravu proljenu dekoraciju.

Vijenčiće možete splesti sami od pruća, grana masline ili žice, dodati jaja, cvijeće ili figure zečića. U našoj galeriji pogledajte nekoliko prijedloga!

 


 

Foto: Simon Brown

Ulazni prostor također može biti mjesto za dekoracije, naročito ako imate unuke ili male goste koji će dobiti poklone za Uskrs i tražiti jaja po vrtu ili kući. Dočekajte ih s poklonima u hodniku, kao i košarama u koje će skupljati jaja.

 


 

Foto: Ideal Home

Polica, komoda ili lčupica iznad kamina može biti savršena pozicija za dekoracije. Popularne su dekoracije na kartonu ili komadu ploče na koju ćete izrezivati i lijepiti simbole Uskrsa – jaja, zečiće… Jeste li se kada okušali u izradi natpisa Sretan Uskrs? Nudimo vam nekoliko ideja kako to možete učiniti!


 

Foto: Ideal Home

Stara ogledala možete iskoristiti za figure koje će simbolizirati zečije glavice. Dovoljan je komad tekstila koji ćete pretvoriti u uši i mašnu! Ovo je dekoracija koju vaše dijete može samo izraditi i provesti vrijeme u kreativnom radu.


Foto: Country Living

Blagdanski stol je središnje mjesto Uskrsa jer će se oko njega okupiti obitelj i dragi ljudi. Okupljanje i druženje za stolom za mnoge je upravo najljepši dio blagdana. Stoga ga i uredite na malo posebniji način i tako podignite atmosferu!

 

 

 

Komentari