MALE KUPAONICE: funkcionalne i estetske ideje za osmišljavanje zida iza WC školjke

Korištenjem zida iznad WC školjke za ugradnju skladišnog prostora dobit ćete u kupaonicama estetiku i funkcionalnost na dnevnoj bazi. Imamo ideje kako osmisliti taj prostor u malim kupaonicama.

 


Nedostatak kvadrata je ono što muči većinu nas. Svi bismo da svaka prostorija ima barem metar-dva više, a i općenito da nam dom ima barem još jednu prostoriju. Stoga je u uređenju potrebno upotrijebiti domišljatost i kreativnost kako bismo dobili prostor za pohranu koji nam je potreban. Međutim, u malim kupaonicama ovaj zadatak je posebno kompliciran. Srećom, postoji idealan prostor gdje možemo stvoriti prilagođeni skladišni prostor.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Riječ je o zidu iznad konzolne WC školjke iza kojeg je skriven vodokotlić, kutu koji je uglavnom prazan, a koji se može dobro osmisliti i doprinijeti ne samo većoj funkcionalnost i riješiti problem odlaganja nego i estetici. Dobro osmišljen zid iza WC školjke može podići cijeli prostor, bez obzira bio on s izvučenim dijelom ili posve u ravnini s postojećim zidom. Iz tih razloga pronašli smo nekoliko ideja za odlaganje iznad WC školjke koje će vam dati potrebnu inspiraciju.

FOTO: ELMUEBLE

OSVIJETLJENA POLICA IZNAD WC ŠKOLJKE

Funkcionalnost doseže maksimalnu razinu u ovoj maloj, ali veseloj i prpošnoj kupaonici kojoj stila ne nedostaje. Gornji dio zida koji je umjesto keramikom presvučen tapetama iskorišten je i kao odlagalište za staklenke i četke, a iznad njega postavljena je još bijela metalna polica s vlastitom rasvjetom.

FOTO: IKEA

DUPLA POLICA IZNAD WC ŠKOLJKE

U mnogim kupaonicama s ugradbenim vodokotlićem postoji mali istureni dio na zidu. Ako je ovo vaš slučaj, iskoristite gornji dio zida da postavite drvenu policu kao spremište, a ako trebate više prostora za odlaganje stvari, učinite kao u ovoj kupaonici i dodajte drvenu policu. Riječ je o vrlo funkcionalnom rješenju koje istovremeno pruža lakoću na vizualnoj razini – ne zagušuje prostor, što je vrlo bitno u maloj kupaonici.

FOTO: ELMUEBLE

 


UGRADBENI ORMAR IZNAD WC-A

Ako vam je potrebno mnogo prostora za pohranu u vašoj maloj kupaonici, preporučujemo ugradnju ormara iznad WC-a. Vrata će vam omogućiti zaštitu od prašine, a možete ih odabrati u istoj boji kao i zidovi kako bi se stopila s pozadinom ili ih odabrati u materijalu koji daje toplinu, poput drveta. Na ovaj način dobit ćete prostor za pohranu i dekoraciju u isto vrijeme. Njegovu unutrašnjost možete iskoristiti za spremanje onoga što koristite prilikom čišćenja kupaonice, higijenska sredstva, kozmetiku, ručnike…

FOTO: ELMUEBLE

OGLEDALO KAO OSLONAC NA WC ŠKOLJKI

Veliko ogledalo od zida do zida smješteno na zidu na kojem je WC školjka i umivaonik je uvijek dobro rješenje, naročito u maloj kupaonici. Iako ne nudi veliki prostor za odlaganje iznad WC školjke, omogućuje postavljanje malih ukrasnih predmeta i vizualno širi prostor te ga čini elegantnim i zaigranim.

FOTO: ELMUEBLE

 


POSTAVITE DRŽAČE ZA RUČNIKE IZNAD WC ŠKOLJKE

Jedna od ideja je postavljanje držača za ručnike na zid toaleta. Naravno, vrlo je koristan u uskim kupaonicama s malo prostora, kada nemate gdje odložiti ručnike da se suše.

FOTO: IKEA

 

 

Komentari