KUPUJETE, PRODAJETE, IZNAJMLJUJETE? Evo zašto vam treba usluga agencije za nekretnine!

Kada je riječ o prodaji nekretnina, kupac i prodavatelj su na dvije različite strane – ali u konačnici imaju jasan cilj. No, kako da obje strane budu zadovoljne tj. kako postići najbolji dogovor? E tu vam mogu pomoći agenti za nekretnine. Popričali smo s nekoliko njih u agenciji za nekretnine Mirjane Mikulec koji su nam otkrili zašto je dobro imati profesionalca na svojoj strani.

 


Budući da kupci i prodavatelji u većini slučajeva nemaju iskustva kada je riječ o dinamičnom tržištu nekretnina, svaka je pomoć dobrodošla. Kupac želi proći što povoljnije, a prodavatelj želi postići što veću cijenu – no, potrebno je uzeti u obzir i tržišne cijene nekretnina. Osim toga, treba imati na umu i proceduru postupka kupoprodaje, kvalitetu nekretnine… i niz drugih važnih detalja!

Mnogi smatraju kako se samostalno mogu upustiti u taj posao kako bi uštedjeli na agencijskoj proviziji, no to se vrlo često pokaže kao veliki izazov.

Iznos provizije tu je u drugom planu, uzme li se u obzir odgovornost posla koji stoji iza kupoprodaje nekretnine. Osim toga, važno je znati da će prodavatelj ili kupac agencijsku proviziji platiti tek nakon obavljenog posla, zbog čega će se i agenti dodatno potruditi da posao doista bude maksimalno profesionalno i korektno obavljen na zadovoljstvo svih sudionika.

Što doista dobivate angažiranjem agenta?

Prednosti angažmana za kupce u kupoprodajnom procesu su:

  • traženje željene nekretnine, pri čemu štedite i na vremenu
  • utvrđivanje stvarne vrijednosti nekretnine
  • pregovori oko cijene
  • pravna podrška kroz sve faze kupnje i rješavanje dokumentacije; predugovora o kupoprodaji, ugovora o kupoprodaji, tabularna izjava, uknjižba vlasništva, prijenos režija

Što se tiče prodavatelja, prednosti angažmana su uglavnom iste kao i za kupca, uz dodatak da agencija preuzima na sebe obavezu svakodnevnog kontakta s kupcima. Postupak selekcije stvarnih kupaca od tzv. „izviđača“ ostaje posao agenta, obzirom da „neozbiljni“ kupci jako rijetko kupuju nekretninu preko agencije.


Koja je prednost angažmana agencije za nekretnine Mirjane Mikulec

Ako ste pratili prvu sezonu emisije „Tražimo dom s Mirjanom Mikulec“, dobra je vijest da uskoro kreće i druga sezona! Prodajete, iznajmljujete ili kupujete nekretninu, i vi možete biti dio nove emisije koja je itekako privukla pozornost publike.

Svi sudionici u drugoj sezoni mogu očekivati i sljedeće pogodnosti:

  • stručne savjete agenata za nekretnine kako povećati vrijednost svoje nekretnine
  • pomoć oko dokumentacije
  • veću vidljivost vaše nekretnine za prodaju i prikazivanje u novoj sezoni emisije “Tražimo dom s Mirjanom Mikulec”, kao i na društvenim mrežama, Youtube kanalu, te na web stranici 
  • ako se odlučite za neku od nekretnina u agenciji Mirjane Mikulec kao POKLON dobivate i tlocrtni raspored dnevne zone (uključene su dnevna soba i blagovaonica) kako bi vam olakšali uređenje vašeg novog doma!

Ako ste zainteresirani, možete se javiti već danas na mail nekretnine@mmi.hr i započeti svoju potragu za idealnim domom. Bacite pogled i na službenu web stranicu https://nekretnine.mirjanamikulec.com/ i odaberite svoje favorite!

Mirjana MIkulec nekretnine

Komentari