Od derutnog kutka do opuštajuće oaze: pogledajte makeover malog balkona!

Ma koliko uživali u pomno osmišljenim interijerima, proljeće nas jednostavno poziva da četiri zida zamijenimo ispijanjem prve jutarnje kave na suncu i svježem zraku.

Na primjeru ove male terase pogledajte kako je pripremiti za toplije dane. Bila je u vrlo lošem stanju, no stvorili smo sasvim novi izgled.

Jedna od prednosti opremanja otvorenih prostora je to što se možete poigravati stilovima. Ako želite, terasa može stilski slijediti uređenje interijera, no možete se odlučiti i za nešto posve drukčije.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Za veće terase ili vrtove odlične su varijante garnitura kojie mogu biti masivnije i veće, a ukoliko je riječ o manjoj kvadraturi, predlažemo sklopive varijante i jednostavniji namještaj. Balkone i terase možemo koristiti na nekoliko načina – kao pomoćni dnevni boravak, blagovaonicu, mjesto za odmaranje, pa čak i kuhinju. Zato je važno da prije uređenja razmislite o svojim navikama. Mi smo se odlučili za stvaranje malog kutka za opuštanje.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Ipak, znajte i da za opremanje eksterijera vrijede neka pravila za interijere, pa nemojte preskakati detalje i ukrase za stvaranje udobne atmosfere.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari