BLIŽI SE IMM COLOGNE 2020. Evo što sve trebate znati o novom izdanju prestižnog sajma

Jedan od najpoznatijih europskih, ali i svjetskih sajmova posvećenih uređenju doma i dizajnu interijera uskoro otvara svoja vrata.

 

 

Izdvojili smo nekoliko najvažnijih trendova na koje svakako valja obratiti pozornost, a koji će nesumnjivo voditi glavnu riječ u 2020. godini.

 

 

  1. Udobnost i minimalizam  

Foto: IMM Cologne

Ova dva faktora i u novoj će se godini pokazati kao ključni kada je riječ o opremanju interijera, a posebnice onih rezidencijalnih. Spoj jednostavnosti i udobnosti kojom zrači dom ponovo nam se vraća na velika vrata, nakon kratke, ali intenzivne vladavine tamnijih tonova, hrabrih kombinacija, teških i bogatih materijala, kao i luksuznih materijala među kojima prednjače zlato i kamen. Dakle, ako je suditi prema najavama jednog od najvažnijih europskih sajmova, pred nama je uzbudljiva godina za ljubitelje jednostavnosti i minimalizma.

 

  1. Brisanje granica između interijera i eksterijera

Prema najavama, mnogi će brendovi na nadolazećem sajmu predstaviti kolekcije namještaja koji jednako dobro funkcionira u unutarnjim i vanjskim prostorima. Dosad uvijek različiti i drugačiji, komadi namještaja sada će pokazati svoju svestranost i, shodno tome, otpornost na sve (vanjske i unutarnje) utjecaje.

Das Haus

Najveći doprinos tome dat će interpretacija projekta Das Haus koji potpisuje MUT Design. Španjolski kreativci predstavit će vizionarski koncept življenja u kojem interijer “izlazi van”, u eksterijer.

 

  1. Povratak svestranog i obožavanog komada namještaja

Foto: IMM Cologne

Komode se vraćaju u modu! Praktične, funkcionalne, ali i vrlo dekorativne, komode nam se vraćaju na velika vrata, a svoje inovativne varijacije na temu ovog vječnog komada namještaja koji danas služi ne samo za odlaganje knjiga, već i multumedijalnih uređaja, ukrasa, stvari koje želimo imati pri ruci i još mnogo toga, najavile su mnoge tvrtke. S nestrpljenjem očekujemo što će nam sve predstaviti.

 

  1. Drvo u kupaonicama

Foto: IMM Cologne

Drvo već nekoliko sezona bilježi sve veću popularnost u našim interijerima, a iznimka nisu ni kupaonice. Do sada su nam mnogi proizvođači ponudili svoje komade namještaja i keramičke obloge koje vješto imitiraju ovaj topao i prirodni materijal, međutim drvo kao takvo još nije “ušlo” u kupaonice. Mnogi su proizvođači stoga krenuli u potragu za time kako drvo učiniti otpornim na vlagu i toplinu, a pritom ostati u okrilju “eco-friendly” rješenja za dom.

 

  1. Thonet slavi 200. rođendan

Foto: Thonet

Povodom okruglog rođendana jednog od najpoznatijih proizvođača namještaja na svijetu, mnogi su dizajneri odali počast kultnim komadima poput stolice Coffee House 214 “odjenuvši” ih u nove boje ili pak inspirirani Thonetovim klasicima napravili posve nove komade namještaja.

 

  1. Veliki povratak uzoraka i dekora

Foto: Bruehl Attitude

Nakon nekoliko sezona u kojima su uzorci svedeni tek na onaj mramora ili terrazza, čini se da se šarenilo i grafički motivi ipak vraćaju na velika vrata. Umjesto jednoličnih tonova, šareni i raznovrsni motivi krasit će razne komade namještaja. Moramo priznati, ako se dobro izkombiniraju i uklope u prostor, rezultat je itekako impresivan i zanimljiv.

Na sajmu će svoje proizvode i inovacije predstaviti stotine uglednih tvrtki, a među njima su i hrvatske snage koje čine Prostoria, sad već tradicionalni izlagač na mnogim europskim sajmovima, ali i Mundus Viridis, Modul, D-COLOR te Spin Valis.

Komentari