Zidna tapeta

Ako rado samostalno izrađujete stvari i volite da svaki kutak i predmet u vašem domu imaju svoju priču te da bude unikatan evo jedne ideje kako izraditi vlastitu zidnu tapetu.

Ono što je potrebno za izradu tapete jest:  ljepilo za tapete, kist za nanošenje ljepila i valjak za istjerivanje zraka te prije svega  zid koji ćete sami urediti i učiniti ga unikatnim.

Odluku o tome što će zamijeniti tapete donesite sami. Mi ovdje donosimo novine čijim ćemo slaganjem dobiti unikatan kolaž. Ista stvar može se dobiti i ispisanim fotografijama.

Rubove zaštitite pik-trakom i zamiješajte ljepilo.

Kako biste olakšali pomicanje papira po zidu, svakako premažite i podlogu i novinski papir.

Prilikom postavljanja papira koristite kist jer će valjak trgati novinski papir. Ako koristite tvrđi papir, možete koristiti i valjak.

A sada možemo krenuti s postavljanjem personaliziranih tapeta.

Komadi papira mogu se preklapati, nije nužno da sve bude po crti. Kad ste papir zalijepili, premažite ga i s gornje strane.
Želite li pojedine dijelove dodatno istaknuti, na postojeće tapete postavite okvire. Citati, fotografije, grafike ili motivi koji su vam posebno dragi, imat će posebno mjesto na vašem zidu.

photo (4)

Dovoljan je i samo komadić zida  koji ćete samostalno urediti uz vlastitu maštu da bi cijela prostorija odisala originalnošću.

Komentari