VRT NA KOSINI: izravnajte teren i sami napravite efektne cvjetne gredice od betonskih blokova

Ako nemate veliki vrt a k tome se nalazi na strmom terenu, predlažemo da dio izravnate a dio pretvorite u prekrasne cvjetne gredice napravljene od betonskih blokova poznatih i kao škarpni elementi

 

 


Dolaskom lijepog vremena, većina ljudi voli boraviti vani. Kod klijenata koji iza kuće imaju brijeg i nemaju mnogo prostora za sjedenje i druženje, ideja je bila dio terena izravnati i napraviti kutak za odmor na otvorenom.

Kako bi se ostalo unutar budžeta, izravnao se samo dio terena, dovoljno da se smjesti vrtna garnitura. A kako klijenti ne žele da ostane gola zemlja koja bi se kasnije trusila, odlučili su se za betonske blokove, tzv. škarpne elemente za bilje ili cvijeće koje smo pronašli u Bauhausu.

Uređivanje je krenulo s kopanjem i ravnjanjem terena. Sljedeći korak je bilo slaganje betonskih blokova. Ideja je bila da se prostor unutar blokova iskoristi za bilje pa ih je InDizajn tim slagao naizmjence i tako dobio više prostora za sadnju.

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Kako bi se uređivanje što prije završilo, klijenti su se odlučili za šljunak koji se nasuo preko zemlje. On danas-sutra može poslužiti i kao dobra podloga za decking ili popločenje kamenom.

Nakon što je baza pripremljena, krenulo se sa sadnjom bilja, a naglasak je stavljen na začinsko bilje.

Postojeća zemlja pomiješana je s novom kako bi se biljke što uspješnije primile, a kombinirano je više njih tako da se na kraju dobije prava zelena oaza.

Nakon sadnje cvjetnih gredica od betonskih blokova sa začinskim biljem, krenulo se na opremanje kutka za druženje na otvorenom. U Bauhausu je izabrana garnitura, fotelje i klub stolić. Kutak za druženje sada je spreman!

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari