Uređenje vrta

Vrući dani jednostavno mame da slobodno vrijeme provodimo na otvorenom i dnevni boravak zamijenimo vrtom. Zato, ako još niste, vrijeme je da svoje dvorište dovedete u formu. Za inspiraciju se poslužite vrtom koji smo mi uredili.

Da biste stvorili malu zelenu oazu mira, prvenstveno vam je potreban vrtni namještaj za udoban boravak na otvorenom. Vodite brigu o tome da bude čvrst, izrađen od otpornog materijala i da se jednostavno održava. Mi smo odabrali varijantu koja se u slučaju lošeg vremena jednostavno sprema i održava. Naposlijetku, u vrtu želite uživati, a ne brinuti o namještaju, zar ne?

Kada odaberete mjesto za namještaj, odredite mjesto gdje će se nalaziti drveni okviri u koje ćete zasaditi dio biljaka. To je dobar odabir osobito ako imate malo dvorište i želite zadržati red. Biljke neće rasti svaka svojim putem kako to često biva kada ih zasadite. Posebnu smo pozornost posvetili biljkama i teglama. Vrt nije vrt bez malo dekorativnog zelenila, cvijeća, a dobrodošao gost je i ljetno voće. Svemu tome dodali smo i pokoju ukrasnu vjetrenjaču. Osim toga, i pokoja će lončanica dobro izgledati u vrtu. Šarene tegle unijet će malo boje, a biljkama ionako više godi prirodno okruženje.

Velike dekorativne tegle podignu svaki interijer, ali i eksterijer. Bojom ih možete uskladiti s namještajem ili pak napraviti odmak i odlučiti se za potpuno šarenilo. Napokon, topli su dani  stvoreni za igranje raznim nijansama, a kada stignu hladniji dani, jednostavno ih možete premjestiti unutra.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Naposlijetku, preostaje vam samo uživati u svom dvorištu. Ispijanje prve jutarnje kave, razgovor s najdražima, bijeg od svakodnevnih obveza i malo vremena za sebe – za sve to ovaka je vrt idealno mjesto.

Komentari