NA PRVU ĆE VAS OSVOJITI: dvije biljke za koje ćete morati pronaći mjesto na polici

Pronašli smo dvije biljke za koje smo uvjereni da će vas na prvu osvojiti. I ono najbolje – nećete se trebati previše brinuti za njih da bi uspješno napredovale.

 
ČAROBNI KALADIJ

 

Caladium pink symphony cvijet je tropska bilja koja će vas oduševiti svojim velikim listovima u obliku srca i neobičnom kombinacijom boja koja može narasti i do 70 centimetara. U Južnoj i Srednjoj Americi postoji čak 17 vrste biljke kaladij. Na ovoj biljci svaki se list razlikuje od susjednog.

Idealna zemlja je ona koja zadržava malo vlage u posudi sa šljunkom pa lukovice neće biti mokre. Vole vlagu i toplinu u prostoru pa bi bilo najbolje da su u blizini još neke tropske biljke. Idealna temperatura je od 20 do 25 stupnjeva.


Držite se ovih pravila za dugo uživanje u njenoj ljepoti:

  1. ne držite ih na direktnoj i jakoj svjetlosti
  2. redovito ju prskajte
  3. kada je u stanju mirovanja i otpadnu joj listovi prestanite sa zalijevanjem
  4. nemojte pretjerivati s gnojivom jer bi listovi mogli postati zeleni i izgubiti tu nježnu rozu nijansu koja nas je i osvojila na prvi pogled

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Planticous (@planticous)


KAKTUS RIBLJA KOST

Biljka neobičnog izgleda sa cik-cak listovima krije se pod nazivom Epiphyllum anguliger, a dolazi iz Meksičke džungle. Ako budete strpljivi nagradit će vas predivnim cvjetovima. Prepoznat ćete ga po jednostavnijem nazivu kaktus riblja kost odnosno fishbone cactus.

Riječ je o biljkama koje ne zahtjevaju preveliku brigu i održavanje. Važno je da je supstrat u koji je posađen propustan, lagan i brzo se suši. Idealna temperatura je 20 do 26 stupnjeva no po zimi ga preselite u u sobu koju slabo grijete.


Važno je upamtiti tri pravila:

  1. vole vlažnost
  2. vole svjetlost, ali izbjegavajte direktnu da mu se ne bi oštetili listovi
  3. zalijevajte ju dva puta mjesečno

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sams_plantjoy

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erica Lucena (@fanaticaporplantas)

Komentari