PRIJE I POSLIJE: fantastična transformacija tamne i dosadne kupaonice u atraktivnu i svijetlu prostoriju prepunu stila

Postojeće stanje kupaonice u obiteljskom stanu nije zadovoljavalo vlasnike, prije svega su htjeli nove podne i zidne obloge te tuš kabinu umjesto kade. Pored toga, prostor je patio od nedostatka svjetlosti i stila

 

 

Kupaonica od pet četvornih metara u obiteljskom stanu bila je u solidnom stanju i posve funkcionalna, no vlasnici su poželjeli novi, moderniji i svježiji izgled. Također, htjeli su se riješiti podne i zidne keramike, čiji uzorci i boje im se nimalo nisu sviđali, a k tome su bili i neusklađeni.

Kupaonici je općenito nedostajalo stila, a dojam je pogoršavao nedostatak prirodne svjetlosti. Kako bi se dogodila željena transformacija, bila je potrebna temeljita adaptacija.


PRIJE

Foto: Estilohome

Dobar dio kupaonice zauzimao je veliki ormarić s dva umivaonika pa je kupaonica djelovala manja nego što jest. Pored toga, jedan od umivaonika vlasnici gotovo nikada nisu koristili, pa se on pokazao nepotrebnim. Ista je situacija s bideom, koji se nalazio preko puta školjke, pa su ga poželjeli maknuti.

Dimenzije odnosno prostor za skladištenje u ormarima ispod umivaonika daleko su premašivale potrebe vlasnika. Također, ideja kade im se znatno manje sviđala od tuš kabine, koja je znatno praktičnija, te se s njom prostor čini prozračnijim, protočnijim i većim.

Foto: Estilohome

 


POSLIJE

 

Foto: Estilohome

Umjesto ormarića, umivaonik sada stoji na drvenoj podlozi od masivnog hrasta debljine 5 centimetara, a na identičnoj koja se nalazi ispod nje stavljene su košare za odlaganje. Odabran je trendi okrugli umivaonik jednostavnog, no zanimljivog dizajna te moderna i elegantna slavina. Drvene otvorene police, dodatno su obrađene kako bi se zaštitile od blage učinile su da kupaonica izgleda prostornije, tim više što, kao i nova školjka nisu do poda, neko su pričvršćene za zid.

Foto: Estilohome

Podovi su dobili nove porculanske pločice, u svijetlo sivom uzorku betona, koji je sada jako tražen u uređenju interijera, baš kao i metro model zidnih pločica. Pored keramike koja je postavljena na visinu od 1 metra, ostatak zidova dobio je posve novu oblogu – tapete s veselim i dinamičnim motivima prirode koje su postale glavni stilski akcent u kupaonici. Unijele su živost i vedrinu kao i dašak tropskog ugođaja u kupaonicu. Riječ je o specijalnim tapetama koje su otporne na vlagu.

Kada je ustupila mjesto tuš kabini, s vrlo elegantnom i plitkom kadom te transparentnom staklenom pregradom. Odabir tuš kabine, kao i bijele keramike i bijele kade proširili su znatno prostor te unijeli više svjetla.

 

Foto: Estilohome

Prirodni materijali – drvo i detalji od pletenine unijeli su toplinu i atmosferu prirode u kupaonicu koja sada ne djeluje nimalo hladno i dosadno.

Komentari