Kako su Jelena i Tomislav sami adaptirali kupaonicu za 20000 kuna

Jelena i njezin suprug Tomislav upustili su se u njima posve nepoznat pothvat te gotovo sami adaptirali svoju staru kupaonicu od 6 četvornih metara. Dodatni izazov bio je kako prilagoditi prostor djetetu koje je u invalidskim kolicima

 

Mlada četveročlana obitelj nije bila zadovoljna izgledom svoje uske i mračne kupaonice u kojoj ništa nije mijenjano skoro 40 godina. Stoga su se odlučili na temeljitu adaptaciju, kojom je postala ne samo ljepša nego i svjetlija, prozračnija i – praktičnija .

“Kupaonica je bila tamna, skučena, zastarjela i nefunkcionalna za obitelj sa dvoje djece. U sredini je bila smještena tuš kabina koja je vizualno smanjila prostor i zaklanjala prirodnu svjetlost”, objašnjava vlasnica Jelena koja je zajedno sa suprugom ne samo osmislila nego i adaptirala većinu kupaonice. Njezine su bile ideje, dok je suprug električar odradio posao rušenja, izolacije, keramike, novih instalacija i ugradnje. Jedino su, otkriva Jelena, za vodovod i grijanje angažirali majstora vodoinstalatera.

 

 

PRIJE

 

Foto: Privatni arhiv

 

Želja im je bila da nova kupaonica bude čistih, jednostavnih i nenametljivih linija te ujedno i funkcionalna za tuširanje djeteta koje je u invalidskim kolicima. Upravo je prilagođavanje kupaonice djetetu bio za nju i supruga Tomislava najveći izazov, a rješenje su pronašli u polici od nauljenog drveta za vlažne prostore na koju po potrebi polože ležaljku za tuširanje. Kada se ne koristi, polica se objesi na zid.

Sav namještaj u kupaonici, kao i staklene površine izrađene su po mjeri, a jednostavna rasvjeta je napravljena od ugrađenih led traka u strop, uz ogledalo i u policu u tuš kabini.

“Budući da smo većinu posla odradili sami, ušteda je bila značajna. Ukupna adaptacija stajala je oko 20 000 00 kn, malo živaca i puno vremena, ali na kraju se sav trud isplatio!”, ističe za kraj Jelena.

 

 

ADAPTACIJA

 

Foto: Privatni arhiv

 

POSLIJE

 

 

Komentari