Kako opremiti malu kuhinju?

Kaže se da je kuhinja srce svakog doma i prostorija koja prodaje nekretninu. To ni ne čudi jer upravo je to prostorija u kojoj ćete ispijati jutarnju kavu, pisati zadaću ili se pak družiti s prijateljima. No, poseban su izazov male kuhinje. Ipak, uz ove savjete vaša će mala kuhinja postati pravo toplo središte doma.


Oblik koji najbolje odgovara malim prostorijama ili onim otvorenog tipa je linearna kuhinja ili popularno zvani I-oblik. Ona zauzima samo jedan zid i ostavlja puno prostora.

No, oblik je samo jedan od čimbenika koje biste trebali imati na umu. Vodite računa i o pretrpanosti. Riješite se svih stvari koje ne moraju stajati na radnoj ploči. Uz to, za boju kuhinjskih elemenata dobro je odabrati svijetle nijanse koje će je učiniti vizualno većom. Općenito, izbjegavajte šarenilo, uzorke i svedite boje na minimum. U suprotnom bi se kuhinja mogla doimati još skučenijom.

http://www.alvhemmakleri.se/
Foto: Fredrik J Karlsson

Također, masivan namještaj od punog drva nije baš najbolji odabir. Radije birajte jednostavne linije. Da biste vizualno stvorili dojam veće kuhinje, savjetujemo da odaberete visoki sjaj. Odsjaj će stvoriti osjećaj čistoće i elegancije.

Što se tiče rasvjete, birajte stropne lampice, a možete ih ugraditi i u donji dio kuhinjskih elemenata. Svakako preporučamo da izbjegavate viseću rasvjetu i radije je smjestite iznad šanka ili blagovaonskog stola.

Foto via Houzz
Foto via Houzz

Nadamo da će vam ovi savjeti pomoći da i vaša kuhinja neovisno o veličini bude funkcionalna i lijepa.

Komentari