Upečatljiva i zanimljiva rasvjeta ne mora biti samo u interijeru

Dok u toplini svoga doma planirate proljetni makeover svoga doma, ali i balkona ili vrta, nudimo vam savršenu inspiraciju za vanjsku rasvjetu. Neka i vaš eksterijer, zahvaljujući divnim zidnim i podnim lampama branda DCW bude upečatljiv, opremljen zanimljivim detaljima

 

 

 

Plafonijere ili eventualno mali lusteri u obliku fenjera najčešći su odabir vanjske rasvjete, ne samo kada se radi o ulaznim vratima, nego i dijelovima eksterijera koji načelno više pažnje polažu na estetiku poput balkona, terase ili vrta. Obično odabiremo jednostavne, ali i neprimjetne modele koji se nimalo ne ističu svojim dizajnom – jedini kriteriji kojima se vodimo jesu funkcionalnost i otpornost na vanjske utjecaje – hladnoću, toplinu i vlagu.

 

Foto: DCW

 

No, u svijetu dizajna postoji veliki izbor vanjske rasvjete koja plijeni svojim izgledom. No, nauštrb izgleda ne trpe njezine tehničke performanse. Primjer za to je francuski dizajnerski brand DSW koji ima dugo iskustvo u proizvodnji namještaja, ali i rasvjetnih tijela, od kojih mnoga mogu biti postavljena u eksterijerima. Zajednički nazivnik svim lampama, čija se imena sastoje od kratkih šifri, kombinacije slova i brojki jest da su dobro osmišljene i dizajnirane.

 

Foto: DCW

 

DSW dizajneri postigli su veliku popularnost lampama iz kolekcije GRAS (slika gore i dolje), koje izgledom nalikuju na lampe koje viđamo u interijerima. S nostalgičnim prizvukom i inspirirane industrijskim dizajnom, ove lampe u eksterijerima dolaze u varijanti podne i zidne rasvjete.

 

Foto: DCW

 

Lampe GRAS karakterizira bezvremenski, organski dizajn, ali i fleksibilnost – možete ih podešavati na način koji vam odgovara, a one su načinjene tako da će odolijevati svim vremenskim uvjetima budući da su kablovi i žice dobro izolirani.

 

Foto: DCW

 

Druga kolekcija vanjskih lampi branda DSW je IN THE TUBE, koje daju mekanu, filtriranu svjetlost, također su inspirirane industrijskim dizajnom i odišu nostalgijom. Jednostavnog oblika, dolaze u nekoliko dužina, promjera i boja. Načinjene su od borosilikatnog stakla i zatvorene aluminijskim čepovima obloženih silicijem. Nosači su od nehrđajućeg čelika koji omogućavaju uporabu ove rasvjete kao ovjesa na zidu ili stropu.

 

Foto: DCW

 

Izvor: DSW

Komentari