Teško ćete im odoljeti: lepršavi ukrasni jastučići naše poznate dizajnerice

Dizajnerica Marina Marinski koja nas je posljednjih nekoliko godina oduševljavala svojim keramičkim tanjurima, zdjelicama i šalicama ljubiteljima dizajna sada se predstavila u novom svjetlu: kolekcijom prekrasnih, vedrih i lepršavih dekorativnih jastučića

 

Detalji su ono što čini svaki dom posebnim. I ne samo dom – u kafićima, uredskim prostorima i restoranima također volimo vidjeti detalje jer su oni iznimno važni. Jastučiće koje vam danas predstavljamo možda biste teže mogli zamisliti izvan kućnog ambijenta, ali, kako ističe njegova kreatorica, Marina Marinski, oni su namijenjeni za svaki prostor i svaki uzrast, bez obzira na to što boje i uzorci usmjeravaju prema najmlađima.

Dekorativni mekani jastučići She u obliku pamučnih ptičica nastali su pod okriljem branda Marinski Heartmades, koji je do sada bio poznat po svojim radovima od keramike – tanjurima, zdjelama šalicama.

 

Foto: Privatni arhiv

 

‘Osim keramike, već dugo se zanimam za druge materijale i aplikaciju karakterističnih Marinski boja i motiva na druge medije. Želim živjeti u takvom svijetu, pa takve proizvode i stvaram’, objašnjava Marina Marinski svoj iskorak od keramike prema tekstilu kao i činjenicu da svi njezini proizvodi, bez obzira u kojem mediju, odišu dječjom razigranošću i vedrinom. Njezini She jastuci nastali su u suradnji s brandom Sovica te ilustratoricom Matejom Kovač.

‘Mateja je svojim ilustracijama dala jednu novu dimenziju jastucima, a Helena iz Sovice koja je sve pedantno sašila, želja se napokon ostvarila’, dodaje dizajnerica.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Marini je inspiracija za nastanak i konačni izgled jastuka dolazila s nekoliko strana.

“Osim prirode kao vječne inspiracije, veliku ulogu u motivaciji za ovakav proizvod odigrala je i moja kći Roza, koja se krije i u imenu kolekcije. Otkad je pokazala interes za plišancima, odmah sam poželjela napraviti jednu dekorativnu mazilicu koju će voljeti i roditelji i djeca. U timu smo razmišljali i o praktičnosti i sigurnosti, tako da je vanjski materijal pamuk, a punjenje antialergijsko i antibakterijsko silikonizirano poliestersko vlakno. Naravno, jastučić je periv u perilici.”, ističe Marina dodajući kako su She jastuci, kao i svi Marinski proizvodi za sve generacije – od 0 do 99 godina!

 

Foto: Privatni arhiv

 

Boje ptičica su sve iz sanjive palete tako da smo sigurni da će mnoge glavice pasti upravo na ove jastučiće i snivati slatko snivati.

Svoj jastučić možete odabrati i naručiti na marinski.me .

 

Foto: Privatni arhiv
Komentari