Unesite dašak jeseni u svoj dom

Ugodnije temperature, neodoljive boje i druge čari jeseni jednostavno tjeraju da dekoracije i izgled doma prilagodimo hladnijem dijelu godine.

Promjene u interijeru, naravno, ne očituju se u velikim zahvatima, već kroz sitne detalje kojima ćete unijeti jesenski duh. Prijedlog je, kao i uvijek, da se pozabavite bojama. Oni aktivniji uvijek mogu jedan zid obojiti u jesensku nijansu poput smeđe ili zagasito crvene.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Umjesto žarkih, veselih tonova s morskim detaljima u kojima smo uživali tijekom proljeća i ljeta, sada je vrijeme za one toplije i neutralnije. Nijanse poput bež, boje kave, čokolade ili onih sivkastih nijansi koje su u posljednje vrijeme jako popularne, svakako će vašem domu dati toplinu. Općenito, boje koje dominiraju prirodom jednostavno prenesite u svoj dom – žuta, crvena, smeđa najbolji su primjeri. Imate li svjetao, neutralan prostor, nekoliko dekoracija u ovim bojama bit će sasvim dovoljne. Dodavanjem dekorativnih jastučića tamnijih tonova u kombinaciji s pokojim crvenim imat će bitan učinak na sam dojam u stanu.

Dobar saveznik u promjeni dekora su i materijali. Iako ih mnogi previde i prednost daju bojama, tkanine i materijali u domu igraju itekako važnu ulogu. Dok su za tople mjesece obično rezervirane prozračne i lagane tkanine, jesen voli one toplije i teže materijale.

Projekt: Kelly Hopen Interiors
Projekt: Kelly Hopen Interiors

Na koncu, nemojte zaboraviti sitnice i detalje iz prirode. Nekoliko suhih grana, suho cvijeće iz vašeg vrta ili pak bundeve i jesenjski plodovi sasvim sigurno su na raznini zadatka.

http://www.alvhemmakleri.se/
Foto: Fredrik J Karlsson
Komentari