NAJDRAŽE OKUPLJANJE: donosimo tri različita stila i ideje za uređenje blagdanskog stola

Kada je riječ o blagdanskom stolu, tada se postavlja najfinija keramika i ukrasi koji će još više naglasiti ukusna jela. Donosimo vam tri ideje za uređenje blagdanskog stola u tri potpuno različita stila.

 

 

 

MODERNA KLASIKA

Bogatstvo blagdanskog stola priziva obilje, a nekoliko elemenata iznenađenja upotpunit će cijelu stilsku priču. Mirjana Mikulec ove godine savjetuje – više je više! Božić je ove godine odlučila dočarati klasikom.

Ima genijalnih trendova koje svakako valja isprobati, no moj je odabir ove godine ipak tradicija i naprosto toplina doma“, naglašava dizajnerica koja je kombinirala klasičnu i vječnu crvenu, ali i nježnije srebrne, bijele i druge komplementarne nijanse.

Foto: Rajna Raguž

Tako svijećnjaci mogu poslužiti kao stalci na koje ćemo staviti božićne kuglice koje inače ukrašavaju božićni jelku, etažeri različitih visina dat će na razigranosti samog postava stola, a ako obične staklene čaše zamijenite one s metalik detaljima – sve će djelovati luksuznije!

Metalik nijanse i dalje su jedan od najpopularnijih trendova za vrijeme blagdana, tako da poznata dizajnerica interijera savjetuje da kombinirate podloške ispod tanjura, pribor za jelo i svečane platnene salvete koje ćete ukrasiti sjajnim prstenjem.

Foto: Rajna Raguž

NEODOLJIVI SKANDI

Skandinavski dizajn oduvijek je na cijeni, no zadnjih nekoliko godina pravi je hit u uređenju interijera. Ništa drugačije nije ni kada su božićni trendovi u pitanju!

U pročišćenom dizajnu ključni su luksuzni i prirodni materijali. Ubacite i malo pravog ili umjetnog krzna koje će dodatno utopliti prostor.

Foto: ©Bjørn Johan Stenersen

Paleta je neutralna u nijansama sive i bijele, dok se koristi puno prirodnih detalja poput maslinovih grančica, bora ili svježeg cvijeća.

Foto: Jul-med-Rhombe_Stylizimo
Foto: Nina Holst

Rasvjeta je ključna ako uređujete blagdanski stol u skandinavskom dizajnu. Kako su na sjeveru dani kratki a noći duge, koristi se puno svijeća koje lijepo osvjetljavaju interijer – posebno za Božić.

Uz svjetleće žaruljice na božićnom drvcu, a ukoliko još imate i kamin, blagdanska čarolija oduševit će sve koji će se okupiti za stolom.

Foto: Nina Holst

MINIMALIZAM

Ako tipične blagdanske boje poput crvene i zelene nisu za vas i želite nešto modernije, jednostavnije i monokromatski, onda imamo prijedlog za vas.

Minimalistički stil lišen je previše dekoracija i cijeni jednostavnost, no nikako ne mora biti “hladan”. Uz nekoliko ključnih elemenata koji će obogatiti crnu i bijelu, možete imati jednostavno i efektno uređenje.

Foto: Elisabeth Heier

Uz minimalne dekoracije na blagdanskom stolu, hrana će u svakom slučaju doći do izražaja. U ovom  slučaju vam ne treba ni stolnjak!

Foto: thesefourwallsblog.com

Sve skupa djeluje elegantnije uz dramatičnu crnu, a neodoljivi detalji su svakako zlatne zvjezdice. Kako u ovom slučaju nema božićnog drvca, glavna dekoracija su grane koje su dobile svoje viseće ukrase.

Koji god stil izabrali u uređenju svojeg blagdanskog stola, nadamo se da ćete ga provesti uz one koje volite!

Foto: thesefourwallsblog.com
Komentari