KAKO POVEĆATI SOBU TAPETAMA: 4 ideje koje vam mogu poslužiti za inspiraciju

Tapete ne samo da mogu ukrastiti prostoriju i sakriti njezine nedostatke, već je mogu i vizualno povećati

 

 

Za tapete se uglavnom odlučujemo kada želimo naglasiti neki zid, dio ili cijelu prostoriju u interijeru ili kako bismo vizualno sakrili neke nedostatke poput neravnog zida. No, postoji i još jedan, manje poznat razlog. Naime, tapete su jako dobro rješenje u malim prostorima te njima ukrašavamo interijer kako kako bi ga vizualno povećali. Donosimo nekoliko ideja koje će vam pomoći u toj namjeri.


1. TAPETE U SVIJETLOJ BOJI

Boja zidova, odnosno tapeta može uvelike utjecati na našu percepciju prostora. Svijetle nijanse čine malu, skučenu prostoriju prozračnijom pa su savršen izbor ako vizualno želite povećati prostoriju, one ne moraju nužno biti jednobojne, uzorcima u svijetlim bojama ćete postići isti rezultat.

 

FOTO: Elle Decoration RU

2. TAPETE S PANORAMSKIM UZORKOM

Još jedan od načina za vizualno povećavanje prostora su panoramske tapete. Mogu se koristiti za cijeli zid ili djelomično. Krajolik na zidu pomoći će stvoriti dodatnu perspektivu koja nedostaje u malim prostorima i stvoriti efekt udaljenog prostora.

 

FOTO: Elle Decoration RU

3.TAPETE NA DNU ZIDA

Zid podijeljen na pola vodoravno izgledat će viši, a njegov donji dio će dati sobi dubinu. Ova opcija odlično funkcionira za sobe u potkrovlju.

 

FOTO: Elle Decoration RU

4. TAPETE S UZORKOM PRUGICA

Ako s njima znate raditi, prugice mogu biti sjajan izbor. No, baš kao i kada je riječ o odjeći, ne smijete zaboraviti, okomite prugice će vas izdužiti i učiniti vitkijima, a vodoravne raširiti i skratiti. Ista situacija je i s tapetama. Ako su vam stropovi preniski, odaberite okomite prugice, a ako su sobe uske, birajte vodoravne.

 

Projekt : Bridget Romanek / FOTO: Elle Decoration RU

 

 

Komentari