KUĆA LJUBAVI: blagovaonica u domu za trudnice i majke s djecom postala je ugodnija i ljepša

Kuća ljubavi već 30 godina pruža utočište maloljetnim i punoljetnim trudnicama i majkama s djecom. Kako bi se korisnice ondje osjećale što ugodnije, tim Mirjane Mikulec u suradnji s Elgradom preuredio je njihovu blagovaonicu i učinio je srcem kuće.

 

 

 

Caritasova Kuća ljubavi počela je s radom 1991. godine i od tada osigurava smještaj majkama s djecom koje iz raznih razloga nemaju osnovne uvjete za život. Iako im djelatnice Kuće ljubavi pokušavaju maksimalno olakšati svakodnevnicu, budžet za uređenje najbitnije prostorije nemaju. Stoga je tim Mirjane Mikulec u suradnji s Elgradom odlučio ovaj prostor učiniti što ugodnijim.

“Ovo je prostor blagovaonice kuće ljubavi i jako nam je važno da ovaj prostor bude lijep i ugodan našim korisnicama jer kao što znamo blagavaona je mjesto okupljanja. Osim obroka tu će imat razne radionice, razgovore i zaista je središte i srce ove kuće. Važno nam je prostor u kojem borave bude topao i ugodan jer često dolaze iz kuća i prostorija u kojima nisu živjele dostojanstveno. Nastojimo da ovdje imaju obiteljsku atmosferu, da je kuća topla i da je prostor u kojem borave lijep i oku ugodan i da se u njemu osjećaju lijepo”, rekla nam je Maša Kletuš, voditeljica Caritasove Kuće ljubavi.

 

Foto: Darko Mihalić

Makeover je krenuo izbacivanjem elemenata koji su se nalazili u prostoriji, a nakon toga se krenulo na odabir podova te osvježenje zidova novim slojem boje. U Elgradu su odabrane nove podne obloge koje će uspješno zamijeniti one stare, dotrajale. Upravo su novi podovi jedan od elemenata koji će unijeti najveću promjenu u ovaj interijer.

Odabran je Egger Design Greentec pod koji je iznimno izdržljiv. Svojom čvrstoćom i otpornošću na vlagu nametnuo se kao odličan odabir, s obzirom na veliki broj osoba koje borave u blagovaonici. Uz jednostavno održavanje i vizualno atraktivan dizajn, dodatni plus ovoga poda je i ekološka komponenta bez PVC-a, te integrirana podloga od pluta koja osim dodatnog prigušenja zvuka u potpunosti zamjenjuje drugu stabilizirajuću podlogu.

Foto: Darko Mihalić

Pored podova i novih zidova, blagovaonica je dobila novi umivaonik, utičnice i prekidače.

Nakon opremanja baze, stavljen je novi namještaj – izabrana su dva velika stola kako bi bilo dovoljno mjesta za sve korisnice, a pridruženi su im i odgovarajući stolci. Police za odlaganje ukrašene su detaljima koji svaki prostor mogu učiniti oazom.

Kako je tekao cijeli makeover, pogledajte u video prilogu!

Foto: Darko Mihalić

Komentari