Raj za mladu vlasnicu: stari derutni stan pretvoren u moderni loft

Mladoj djevojci svidio se derutni stan u staroj zgradi jer je u njemu vidjela potencijal. Usto, sviđali su joj se viši stropovi i veliki prozori koji mogu dočarati atmosferu lofta.

 


Mlada vlasnica dugo je tražila odgovarajući stan za kupnju. A kada je pogledala ovaj stan, odmah ga je odlučila kupiti. Iako je stan u staroj zgradi, a k tome je bio u derutnom stanju nakon što su u njemu živjele dvije obitelji koje nisu nikako ulagale u interijer, nova vlasnica u njemu je vidjela potencijal.

Za uređenje je angažirala dizajnericu Evgeniju Gromovu iz studija Gromova Art, ali je prije trebalo temeljito renovirati prostor i obaviti opsežne građevinske radove. Prema novom rasporedu, kuhinja je spojena s jednom spavaćom sobom i nastao je otvoreni dnevni prostor, dok je druga spavaća soba postala radna.
Najveća prostorija postala je spavaća soba s walk in garderobom. Kupaonica i toalet sada su jedna prostorija.

Nakon preuređenja, hodnik je postao mnogo veći (smanjena je radna soba) i prozračnij. Na pod je postavljen laminat, a zidovi su obojeni lijepom nijansom sive i blagom ružičaste. Desno od ulaza nalazi se otvorena vješalica za vanjsku odjeću i prostrani sustav za pohranu do stropa.

Foto: Maksim Maksimov

 

Kuhinjski dio je od dnevnog boravka odvojen šankom. Kuhinja je jednolinijska, duž jednog zida te je za elemente odabrana svijetlo siva boja koja savršeno funkcionira s opekom i drvenim površinama. S lijeve strane, u niši, nalaze se funkcionalni ugradbeni elementi s kućanskim aparatima i skladišnim prostorom.

Foto: Maksim Maksimov

Spavaća soba opremljena je vrlo jednostavno, u svijetlim bojama. Desno od ulaza u prostoriju nalazi se prostrana garderoba sa staklenim vratima kako bi omogućila ulazak prirodnog svjetla. Bliže prozoru nalazi se bračni krevet s velikom foteljom.

Foto: Maksim Maksimov

Kupaonica je obložena svijetlim pločicama u kombinaciji sa smaragdno zelenom, kako bi se stvorio kontrast u prostoru. Ovdje se nalaze perilica i sušilica rublja. Umjesto standardne kade, postavljena je tuš kabina.

Foto: Maksim Maksimov
Komentari